Afbeelding
Foto: Uitgeverij de Bode

Hart voor Willemstad uit zorgen over verkeersveiligheid Oostdijk

Algemeen

WILLEMSTAD - De plannen voor een groot vakantiepark op het voormalige campingterrein Bovensluis aan de Oostdijk te Willemstad hebben geleid tot toenemende zorgen in Willemstad laat stadstafel Hart voor Willemstad weten. De recente aanvraag voor een Omgevingsvergunning heeft deze bezorgdheid vergroot. 

De Willemstadse zorgen richten zich met name op de gevolgen voor het verkeer/verkeersveiligheid en de gevolgen voor de leefomgeving schrijft Hart voor Willemstad. “Volgens de aanvraag gaat het vakantiepark ruimte bieden aan meer dan 2.000 bezoekers, hetgeen overeenkomt met het totale aantal bewoners van Willemstad en omliggende wijken. De uitbreiding zal leiden tot een aanzienlijke toename van autoverkeersbewegingen, voornamelijk over de al kwetsbare Oostdijk. Bovendien zal er ook toename van zwaar vrachtverkeer plaatsvinden, voor bijvoorbeeld bevoorrading, naast het bestaande brede landbouwverkeer en de vele fietsers over deze dijk. 

Hart voor Willemstad betwist de aanname in de aanvraag, dat de verkeersstromen beheersbaar zouden blijven en vreest voor de toename van de verkeersonveiligheid, met name voor fietsers en wandelaars. Ook zal sprake zijn van een aanzienlijke toename van de belasting op de leefomgeving in nabijgelegen kernen (Willemstad, Tonnekreek, Zwingelspaan, Helwijk). Bij Hart voor Willemstad worden in dit verband zorgen geuit over de druk op medische voorzieningen, handhaving, extra inzet van nood- en hulpdiensten, parkeerproblemen, etc., als gevolg van de sterk groeiende recreantenpopulatie.”

De gemeente Moerdijk licht toe dat iedere aanvraag getoetst wordt op het bestemmingsplan, het plan door kan gaan. De voormalige camping heeft al een recreatiebestemming. Op een eerder ingediende aanvraag heeft de gemeente aanvullingen gevraagd. De initiatiefnemer heeft nu tot 10 mei om de gevraagde informatie aan te leveren. Als alles compleet is zal een besluit volgen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief