Eerste KNAS-jeugdschermtoernooi in Klundert

0

KLUNDERT – Afgelopen weekend beleefde Klundert de primeur binnen de Gemeente Moerdijk van een officieel bondstoernooi voor jeugdschermers. In De Niervaert werd de eerste editie van het Timberwolves Memorial bezocht door flinke delegaties floretschermers uit Alkmaar, Den Haag, en België.

Kleinere delegaties waren er o.a. uit Amstelveen, Wageningen, Breda, Tilburg en Vlissingen. De organiserende vereniging SV Beau Geste uit Roosendaal (en de wedstrijdafdeling van Stichting Schermsport Zuidwest Nederland uit Zevenbergen), bracht zelf 10 jeugdige florettisten op de lopers. De wedstrijd is de eerste van het seizoen en telt mee voor de nationale ranglijst.

De naam Timberwolves Memorial is ontleend aan de bevrijders van grote delen van Zuidwest Nederland in 1944, de Amerikaanse 104th Inf. Division, bijgenaamd: Timberwolf. Onder toeziend oog van een officieel wedstrijdbureau uit Zoetermeer en gelicenseerde bondsscheidsrechters werd geduelleerd in vier leeftijdscategorieën tussen 7 en 17 jaar.

Uitslag

De winnaars waren:

U10 jongens: C. van de Berg, Den Haag

U10 meisjes: E. van der Post, Den Haag

U12 jongens: R. Dittmar, Den Haag

U12 meisjes: J. van der Post, Den Haag

U14 jongens: S. Genbrugge, Kapellen (B)

U14 meisjes: V. Buijse, Wageningen

U17 (gemengd) A. Joemrati, Alkmaar.

De Klundertse vedette Elise Butin Bik, die tevens Nederlands jongste gediplomeerde bondsscheidsrechter is, nam zelf niet deel als schermer wegens een langdurige blessure.

Comments are closed.

Sport en Vereniging