Muziekvereniging Oranjevaan brengt het kerstverhaal in Passion-stijl

0

FIJNAART – Met nog maar twee weken te gaan werd er zondag in De Parel flink geoefend voor de voorstelling van The Gift die op zaterdag 16 december wordt gegeven in de Johannes de Meerderekerk in de Molenstraat in Fijnaart. Het was voor het eerst dat de drie groepen bij elkaar waren die The Gift op een speciaal verhoogd podium in de kerk gestalte gaan geven. Dat zijn het harmonieorkest van de Oranjevaan, het koor MOVE en een speciaal voor de voorstelling samengestelde spelersgroep.

Het verhaal ven The Gift is al 2017 jaar oud. Regisseur en de schrijver van het script Jan Willem van Bodegom heeft al diverse musicals, zoals Sister Act en Ciske De Rat op geregisseerd die met groot succes werden opgevoerd. De productie waar nu aan gewerkt wordt is het aloude Kerstverhaal in moderne vorm. Van Bodegom: “Het traditionele kerstverhaal is in een modern jasje gestoken en wordt in een stijl uitgevoerd die we kennen van het tv-spektakel The Passion. Net als bij The Passion bestaat de muziek in The Gift uit Nederlandstalige pop- en musicalnummers. ‘Nu dat jij er bent’, dat Trijntje Oosterhuis zong ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia, zingt Maria nu voor haar pasgeboren baby. Daarnaast zijn in The Gift nummers verwerkt van onder andere Marco Borsato, Van Dik Hout, Herman van Veen en Bløf. Van sommige nummers heeft dirigent Michel Hectors een speciaal arrangement voor het harmonieorkest gemaakt”.

Uitvoerenden

Naast mensen van de bovengenoemde verenigingen zijn er ook aangetrokken van zusterverenigingen. Zo worden er belangrijke rollen vervuld door leden van de toneelgroep Snippers uit Zevenbergen. Dat zijn onder andere die van de verteller door Ton Santbergen en van de engel Gabriel door Eddie Boekenstijn. De laatste vervult zijn rol in zilverpapieren pak. Maria wordt gespeeld door Melany Comperen-Vugts, Jozef door Stefan van der Kemp, de herbergier en de wijze Melchior door Stefan Lankhuizen, de vrouw van de herbergier door Lenie Farla en de wijzen Casper en Balthasar door Jan Willem van Bodegom en Wim Luijten. Het verhaal van Maria en Jozef is bij bijna iedereen wel bekent maar krijgt door de goed gekozen liedjes in Fijnaart een extra lading. Zo zingt Maria, als blijkt dat ze zwanger is, heel gevoelig het prachtige “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij. Samen met Josef vormt zij in de opvoering van The Gift een sterk koppel.

Locatie

Als locatie is gekozen voor de sfeervolle ambiance van de Jacobus de Meerderekerk. Het gebouw is al een prachtig decor van zichzelf. Het bestaande podium in het midden van de kerk wordt verhoogd, zodat alle bezoekers een goed zicht hebben op het spel. Een professionele licht- en geluidsinstallatie zorgt er verder voor dat de musical tot in de puntjes te zien en te horen is. De kerk biedt plaats aan maximaal 500 personen. Van Bodegom: “Het is dan ook raadzaam om niet te wachten met het aanschaffen van toegangskaarten”.

BIJDRAGE PLUS FOTO TIES STEEHOUWER

The Gift, zaterdag 16 december vanaf 19.30 uur, Jacobus de Meerderekerk, Molenstraat 26 in Fijnaart, Kaarten zijn verkrijgbaar bij Sebastian drogisterij en parfumerie, Voorstraat 39 in Fijnaart en te bestellen via www.oranjevaan.nl/thegift.

Comments are closed.

Algemeen