De verdachte rijdt recht het water in met zijn auto.
De verdachte rijdt recht het water in met zijn auto. Foto: Politie Eenheid Landelijke Expertise en Operaties
MET VIDEO

Drugsdealer crasht met auto in sloot na wilde achtervolging over A16

Door: Olaf Knook Politie

BREDA/MOERDIJK - Een wilde achtervolging bij Breda is voor een drugsdealer geëindigd met een nat pak. Dat blijkt uit beelden die de politie vandaag heeft gedeeld op haar kanalen. Na een gevaarlijke rit met hoge snelheid crashte de verdachte uiteindelijk in een sloot langs de snelweg. 

De achtervolging begon op de A16 net voorbij de Moerdijkbrug in de richting van België. De politie wil daar een voertuig controleren naar aanleiding van een verdachte situatie. De agenten geven de man achter het stuur een volgteken, maar daar geeft hij geen gehoor aan. Na een gevaarlijke manoeuvre kiest de verdachte voor het hazenpad over de vluchtstrook. De agenten vragen hun collega’s om ondersteuning.

Recht de sloot in

Nog voordat de politie kan ingrijpen, kiest de wegmaniak een andere route. Hij wil vlak voor knooppunt Galder van de snelweg oversteken naar een parallelweg langs de A16. Maar hij merkt niet op dat er een sloot ligt tussen de twee wegen en rijdt met zijn auto recht het water in.

De man worstelt zichzelf uit de bestuurdersstoel en probeert te voet te ontsnappen. Maar voordat hij de overkant van de sloot kan bereiken, trekt een agent zijn broek naar beneden. Ondanks verzet wordt de verdachte uiteindelijk door meerdere agenten naar de grond gebracht en gearresteerd. In de auto van de verdachte vond de politie drugs. Tegen de drugsdealer is een proces-verbaal opgemaakt.

Bekijk de wilde achtervolging hieronder:




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief