Veel belangstelling voor opening Media UkkieLab.
Veel belangstelling voor opening Media UkkieLab. Foto: Bibliotheek West-Brabant

Feestelijke opening Media UkkieLab in de bieb

Sport en Vereniging

ZEVENBERGEN - Vrijdag 5 april was het feest in de bibliotheek van Zevenbergen! Wethouder Bennie Blom en Roos Herman, directeur van Bibliotheek West-Brabant, openden het Media UkkieLab. Kinderen hielpen hen daarbij, samen met een virtuele Ukkie. Met een confettikanon en luid getoeter werd tevens het startsein gegeven voor een middag vol activiteiten rondom media speciaal voor de allerjongsten.

Media voor ukkies 

Het was druk in de bieb. Kinderen en hun (groot)ouders probeerden digitaal speelgoed uit zoals bee-bots en tiptoi pennen. Dit was nieuw voor veel kindjes.  Natuurlijk werd er ook ‘live’ voorgelezen. En er werd volop gespeeld met de tablets met kindvriendelijke en educatieve apps. De klapper was voor velen toch wel het green-screen. Want hoe geweldig is het om jezelf te zien op een groot beeldscherm in een prachtig sprookjesbos met fladderende vlinders!

Spelen, ontdekken en leren

Het Media Ukkielab is een speciaal ontworpen speeltafel voor de bibliotheek waar kinderen van 0 tot 6 jaar en hun (groot)ouders en begeleiders samen spelenderwijs media ontdekken. Het Ukkielab heeft elke twee maanden een ander thema met allerlei spelletjes, interactieve boeken, apps, robots en speelgoed om mee aan de slag te gaan.

Mediaopvoeding 

Het leven van een kind zit vol met media, van boekjes en speelgoed tot filmpjes en apps. Het is daarom goed om vroeg te beginnen met mediaopvoeding en samen te leren hoe je bewust omgaat met media. In het Media UkkieLab kunnen kleine kinderen kennismaken met media geschikt voor hun leeftijd. Het materiaal is gratis te gebruiken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Er is altijd wel iets nieuws te ontdekken in het Media UkkieLab. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekwb.nl/mediaukkielab of kom langs in de bieb.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief