Moerdijkrunners bij de Bevrijdingsvuurestafette in 2023.
Moerdijkrunners bij de Bevrijdingsvuurestafette in 2023. Foto: Moerdijkrunners

Moerdijkrunners halen Bevrijdingsvuur op

Sport en Vereniging

ZEVENBERGEN - Traditiegetrouw gaat een selectie van de Moerdijkrunners (Roparunteam 169) ook dit jaar naar Wageningen om het bevrijdingsvuur op te halen.

Op zaterdagavond 4 mei, na de dodenherdenking en de kranslegging bij het oorlogsmonument in het Julianaplantsoen in Zevenbergen vertrekt een delegatie van de Moerdijkrunners naar Wageningen voor deelname aan de Bevrijdingsvuurestafetteloop. René de Koeijer van de Gemeente Moerdijk zal dit jaar meegaan om het vuur namens het team in ontvangst te nemen.

Bevrijdingsvuur ophalen

In Wageningen wordt, zoals elk jaar na de dodenherdenking op 4 mei, om 00.00u het Nationale Bevrijdingsvuur aangestoken. Vanaf 23.00 uur te volgen op NPO1. Teams van lopers en fietsers uit het hele land komen naar Wageningen om daar een fakkel met het bevrijdingsvuur op te halen welke gedurende de daaropvolgende nacht al lopend over heel Nederland verspreid wordt. De Moerdijkrunners verwachten op zondag 5 mei om ca 10.00uur in Zevenbergen bij het oorlogsmonument in het Julianaplantsoen aan te komen. Zij zullen de fakkel daar in een kleine ceremonie aan burgemeester Moerkerke overhandigen die vervolgens het vuur zal ontsteken. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Allerlei acties

Voor de Moerdijkrunners geldt de ca 120km lange loop van Wageningen naar Zevenbergen als laatste training vóór de ruim 500km lange Roparun in het Pinksterweekend. Met de loop in het Pinksterweekend wordt een jaar afgesloten waarin het team met allerlei acties geprobeerd heeft zo veel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Roparun. De Stichting Roparun gebruikt dit geld om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” is het motto van de Stichting Roparun. In de afgelopen ruim 30 jaar is op deze manier om en nabij 100 miljoen euro opgehaald. Wilt u de Moerdijkrunners en daarmee de goede doelen van de Stichting Roparun steunen, ga dan naar https://www.roparun.nl/teams/stichting-moerdijkrunners/donate[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief