Afbeelding
Foto: Remco Weterings

Door weer en wind naar de paaskermis: Regenachtige start op de Boulevard

Door: Remco Weterings Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het weer tijdens het eerste weekend van de Bergse voorjaarskermis op de Boulevard nodigt niet bepaald uit. Ondanks de regen trotseren toch bezoekers het weer om te genieten van de vele attracties en lekkernijen op het kermisterrein.

De organisatie van de kermis is ook dit jaar weer in handen van de Bergse Kermisorganisatie Frank Vale & Zonen. Frank Vale, één van de ondernemers, vertelt dat de kermis vroeger in het centrum van Bergen op Zoom stond. “Maar we zijn blij dat we nu hier staan. We hebben op de Bergse Boulevard veel meer ruimte dan in de Bergse binnenstad. Tuurlijk missen we de gezelligheid van alle horecaondernemers, maar we kunnen wel meer attracties neerzetten voor de bezoekers een daarmee een spectaculairdere paaskermis bieden!”

Wie over de Markiezaatsweg rijdt, kan het grote reuzenrad van de familie Vallentgoed uit Apeldoorn niet missen. In de avond is het reuzenrad, net als vele andere attracties, extra mooi. De ene kermisattractie is nog mooier verlicht dan de andere. Sommige bouwwerken zijn zelfs voorzien van spectaculaire rookeffecten die het geheel helemaal afmaken. “Het is echt een knap staaltje techniek,” roept een passant die vanaf het fietspad het schouwspel bekijkt. 

Regen trotseren voor de kermis
Een vader en zijn zoontje trotseren de miezerige regen om naar de kermis te gaan. “Hij wilde zo graag naar de kermis, dus dan kun je toch geen nee zeggen,” vertelt de vader terwijl hij naar zijn jonge zoontje wijst. Bij de grijpautomaten doet hij zijn uiterste best om de knuffel te pakken te krijgen die zijn zoontje graag wil hebben. Ondanks meerdere pogingen en flink wat kleingeld lukt het hem echter niet. Maar dat mag de pret niet drukken voor het tweetal.

Ook aan de innerlijke mens is gedacht, met een scala aan lekkernijen van oliebollen tot Oosterse gerechten. Vanuit het Drentse Coevorden komt de kraam met Churros en Curly Chips. De standhouders zijn niet onbekend in Bergen op Zoom. Naast het feit dat ze al vijf jaar op de voorjaarskermis staan, stonden ze afgelopen winter ook op de Grote Markt tijdens de magische winterweken. “De kermis in Bergen op Zoom is altijd een goede kermis geweest. Alleen de weergoden zitten tot nu toe niet mee. Hopelijk is het komende week beter weer en loopt het hier lekker vol”, aldus Vale.

Tot en met zondag 1 april is de Boulevard de thuisbasis voor meer dan kermisattracties. 

Openingstijden
Dinsdag 26 Maart 2024 - 15.00 - 23.30 uur
Woensdag 27 Maart 2024 - 13.00 - 23.30 uur
Donderdag 28 Maart 2024 - 15.00 - 23.30 uur
Vrijdag 29 Maart 202413.00 - 00.00 uur
Zaterdag 30 Maart 2024 - 13.00 - 00.00 uur
Zondag 31 Maart 2024 - 13.00 - 00.00 uur
Maandag 1 April 2024 - 13.00 - 22.00 uur

De Paaskermis op de Bergse Boulevard