Actief zoeken naar vermiste visser is gestaakt

0

VROUWENPOLDER – De hulpinstanties zijn gestopt met actief zoeken naar de visser uit het Noord-Brabantse Heeze die zaterdag vermist raakte bij een bootongeluk in de buurt van Neeltje Jans. Dat meldt de politie donderdag. De lichamen van de twee andere opvarenden zijn al wel geborgen.

De afgelopen dagen heeft de (water)politie in samenwerking met instanties als de Kustwacht, Rijkswaterstaat, KNRM en Reddingsbrigade op diverse plekken op de Noordzee en Oosterschelde gezocht naar het lichaam van de man. De (water)politie en Kustwacht blijven in hun reguliere surveillances op het water en het land nog wel uitkijken naar het stoffelijk overschot.

Sonar
Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) doet binnenkort nog een poging om het lichaam te vinden, aldus de politie. Zij kunnen op basis van berekeningen met betrekking tot de windrichting en stroming van de Oosterschelde mogelijk een gebied bepalen waar het lichaam naartoe is gedreven. Met sonar wordt dan gezocht en als er iets wordt aangetroffen dan kunnen duikers ingezet worden. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Dat hangt af van onder meer de weersverwachting.

Comments are closed.

112 Meldingen