Biologisch afbreekbaar kunststof gemaakt vanuit Kruiningen

0

KRUININGEN – Op bedrijventerrein Nishoek bij Kruiningen produceert BioBase Pack Europe vanaf vrijdag (8 december) bioplastic. Dit biologisch afbreekbare kunststof is bijvoorbeeld geschikt voor eenmalig gebruikte producten.

Het bedrijf opent vrijdag officieel de deuren. “De verwachting is dat er tien tot vijftien werknemers nodig zijn voor de bediening van machines en logistieke afhandeling”, laat Economische Impuls Zeeland weten. Impuls ondersteunde het bedrijf met de vestiging en financiering. “De bedoeling is op termijn meerdere productielijnen op te zetten.”

Agrarisch
Het bedrijf verwerkt agrarisch restmateriaal van over de hele wereld, dat anders grotendeels verbrand of niet benut wordt, tot biovezels. De uiteindelijk korrels hoeven niet in een fabriek afgebroken te worden, maar composteren vanzelf als ze in de buitenlucht komen. “Binnen zes tot twaalf maanden, afhankelijk van de dikte van het product, is er niks meer van over.”

Koffiecapsules
Grote bedrijven erkennen volgens Impuls de voordelen van het materiaal. “Er stromen aanvragen binnen van bedrijven over de hele wereld. Zo is er een grote opdracht voor de productie van koffiecapsules. Het plastic is namelijk bijzonder geschikt voor producten die eenmalig worden gebruikt, zoals verpakkingen van etenswaren, wegwerpservies en plantenpotten.”

Circulaire economie
De productie van biologisch afbreekbaar kunststof draagt bij aan de overgang naar een circulaire economie. Daarin worden producten en grondstoffen zo veel mogelijk hergebruikt en waardevernietiging wordt geminimaliseerd.

FOTO ECONOMISCHE IMPULS ZEELAND

Comments are closed.

Algemeen