Burgemeester Van Egmond houdt eerste spreekuur voor inwoners

0

KRUININGEN – Burgemeester José van Egmond van Reimerswaal houdt donderdag 14 december voor het eerst een spreekuur voor inwoners. In de bibliotheek in Kruiningen kunnen mensen tussen 18.00 en 19.00 uur bij haar terecht met vragen en opmerkingen.

Het is Van Egmonds bedoeling om eens in de maand op wisselende, openbare locaties een spreekuur te houden. Mensen uit de hele gemeente zijn welkom. De burgemeester kiest er bewust voor om inwoners op te zoeken in hun eigen omgeving en zo de drempel om haar aan te spreken zo laag mogelijk te houden. De spreekuren zijn bedoeld voor iedereen die een gesprek wil met de burgemeester of iets aan haar kwijt wil. Aanmelden is niet nodig.

Aanslaat
Van Egmond is sinds eind september burgemeester van Reimerswaal. Ze vertelde eerder al dat ze niet alleen vanuit het gemeentehuis wil werken, maar bewoners en ondernemers actief wil opzoeken. Van Egmond was voor haar aanstelling in Reimerswaal wethouder in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en daar hield ze ook spreekuren. “Dat beviel me goed”, vertelt ze. “Daarom wil ik kijken of het ook in Reimerswaal aanslaat.”

Ei
Van Egmond vindt dat ze met de spreekuren dichtbij de inwoners kan zijn. In haar vorige gemeente merkte ze dat mensen graag vragen stelden en met haar van gedachten wisselden over bepaalde zaken. “En soms willen ze gewoon hun ei kwijt.”

 

Comments are closed.

Algemeen