Jonge bestuurder uit Hansweert na meerdere achtervolgingen gepakt

0

LEWEDORP – Een 22-jarige automobilist uit Hansweert is woensdag bij de A58 bij Lewedorp aangehouden voor rijden onder invloed en met een onverzekerde auto. Agenten hebben de bestuurder al twee keer eerder achtervolgd, maar staakten deze acties toen het te onveilig werd.

De twee eerdere achtervolgingen van een Honda Prelude vonden de afgelopen weken plaats in Goes. De man uit Hansweert reed auto, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd vanwege het rijden onder invloed. ‘Omdat tijdens beide achtervolgingen gevaarlijke situaties ontstonden voor andere weggebruikers werden de achtervolgingen gestaakt’, aldus de politie

Meerderheid
Woensdag zagen agenten de man weer rijden op de Rijksweg in Kapelle. Een onopvallend politievoertuig volgde de man totdat er meerdere herkenbare politievoertuigen in de buurt waren. ‘De bestuurder zag dat hij in de minderheid was en gaf zich over.’ Hij is op de parkeerplaats van het tankstation naast de A58 bij Lewedorp aangehouden.

Amfetamine
De auto bleek niet verzekerd te zijn en is in beslag genomen. De verdachte bleek onder invloed van amfetamine te zijn. Ook had hij nog een gevangenisstraf van zeven dagen openstaan. Hij zit vast. Vanwege de achtervolgingen werd de bestuurder ook gehoord over het negeren van het stopteken en diverse snelheidsovertredingen. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Comments are closed.

112 Meldingen