Stratenloop in Kapelle

0

KAPELLE – Vrijdag 25 augustus vindt al voor de achtste keer de stratenloop in Kapelle plaats t.g.v. de Kapelse dag. De Stichting Kapelle Promotion staat in voor de organisatie en krijgt daarbij de steun van twee ervaren hardlopers.

Het hoofdnummer is de wedstrijd over exact 5000 meter om 19.30 uur. Hiervoor moeten de atleten 4 ronden afleggen plus een aanloop van 320 meter. De finish ligt sinds vorig jaar in de Biezelingsestraat ter hoogte van FysioKapelle. Hier is ook het secretariaat en een beperkte kleedgelegenheid. Vorig jaar werd deze wedstrijd gewonnen door de Belg Mats Lunders in een tijd net boven de 15 minuten, gevolg door de Zeeuwen Martijn de Kok en Robbert Meeuwse. Bij de dames ging de overwinning naar Martje van Dixhoorn. De laatste jaren staan er gemiddeld zo’n 100 loopsters en lopers aan de start van deze 5 km. Hopelijk laten de betere Zeeuwse loopsters en lopers zich deze keer ook weer zien in het fruitdorp.

Korte afstand

Maar deze wedstrijd is niet alleen voor de snelle lopers. Juist de relatief korte afstand maakt het ook aantrekkelijk voor beginners en oudere lopers. In de praktijk is iedereen na ongeveer 35 minuten over de finish en je loopt voor een massa publiek.

Voor de jeugd zijn er vanaf 19.00 uur aparte wedstrijden. Voor de allerjongsten t/m 10 jaar een 750 meter en voor de groep 11 t/m 14 jaar 1500 meter. Zij lopen hun wedstrijd op een iets kortere ronde.

Informatie

Alle informatie over deze loop kunnen jullie vinden op de site www.atletiekzeeland.nl – kijk bij de kalender en dan doorklikken naar 8e Kapelsedagloop. In tegenstelling tot andere jaren moeten de inschrijvingen deze keer via Sjaak Sinke: aeromad@zeelandnet.nl.

Comments are closed.

Sport en Vereniging