Feestelijke aankondiging op basisschool De Fakkel
Feestelijke aankondiging op basisschool De Fakkel Foto: Wies van Erp

Wensen basisschoolleerlingen De Fakkel gaan in vervulling

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - Nieuwe schoenen voor de buurvrouw, een bos bloemen voor mama of zelf naar een voetbalwedstrijd van NAC Breda. Het zijn enkele voorbeelden van wensen van leerlingen van basisschool De Fakkel die vrijdag in vervulling zijn gegaan. 

Alle basisschoolleerlingen uit Roosendaal mochten afgelopen december tijdens Hartverwarmend Roosendaal een wens doen voor een naaste. Op bassischool De Fakkel in Roosendaal werden vrijdag 32 wensen werkelijkheid. Voor alle andere kinderen was er een snoepzakje, zodat niemand met lege handen naar huis ging. 

“Ik wens dat Will een mooie lekkere taart krijgt, omdat zij lief is en goed kan zorgen”, zo luidt de wens van Vince die in vervulling gaat. Op het schoolplein stonden alle kinderen te wachten en volgde een feestelijke aankondiging met confetti en gingen de eerste wensen in vervulling. Vervolgens gaat iedereen terug naar de klas en worden de verschillende klassen bezocht en zien sommige dolgelukkige leerlingen hun wens in vervulling gaan. Zo lagen er meerdere bossen bloemen klaar, gaat een voetbalfan naar een wedstrijd van NAC Breda en kreeg iemand een zak snoep die groter was dan 70 centimeter.

De verschillende wensen zijn heel erg divers. “Iemand wenste bijvoorbeeld een Ferrari. Tja, die wensen kunnen we niet in vervulling laten gaan, maar er zaten hele mooie tussen”, vertelt Silvana van Stichting Roosendaal Helpt die op verschillende manieren geld ingezamelde om de wensen in vervulling te laten gaan. De wensen afkomstig van andere bassischolen zijn eerder al tijdens het speciale evenement ‘Rooshartig’ geveild aan bedrijven, verenigingen en organisaties, die deze in vervulling laten gaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief