Moustafa Mohammad schiet RBC naar een 2-0 voorsprong tegen EFC
Moustafa Mohammad schiet RBC naar een 2-0 voorsprong tegen EFC Foto: Arthur Verbraak

Kampioenschap RBC binnen handbereik na nieuwe zege

Algemeen

ROOSENDAAL - RBC kan in de volgende speelronde het kampioenschap binnenhalen. Zondag won het met 3-0 van EFC en was het afhankelijk van de uitslagen bij WNC en Emplina of het al kon. 

WNC won zaterdagmiddag haar wedstrijd tegen SC ’t Zand, waardoor de kampioenskansen een speelronde wordt uitgesteld. Door de overwinning van zondag kan RBC over twee weken tegen Emplina kampioen worden in de Brabantse hoofdstad. Mocht WNC een dag eerder al punten verspelen dan is RBC kampioen zonder zelf te spelen.

Afgelopen weekend waren bij RBC enkele wijzigingen doorgevoerd in het elftal. Marwin Reuvers (lies) en Jordi Ewanena konden niet spelen, nadat zij geblesseerd waren geraakt op de donderdagtraining. Jelte Pal was daarentegen wel weer speelgerechtigd en die kreeg ook meteen een basisplek. Op het middenveld was er een plekje ingeruimd voor Anass el Gamali. Brandweer Sander Wirix werd gedirigeerd naar de linkerflank. 

Pal was als eerste gevaarlijk met een schot voorlangs en halverwege het eerste bedrijf scoorde Jens Wirix, maar zijn goal werd afgekeurd en even later werd weer een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna was het wel raak. Sander Wirix bracht de bal in, Jens Wirix rondde netjes in de hoek af, 1-0. Vlak voor rust dook Moustafa Mohammad nog op, met een hard schot vanuit de tweede lijn kon de keeper nog net de bal over tikken.

In de tweede helft kwam RBC sterker uit de kleedkamer en kreeg het ook veel kansen om de score snel en groot uit te bouwen. Mohammad bracht de oranje-witten nog snel naar 2-0, maar daarvoor was diezelfde Mohammad al dichtbij en Jens Wirix zag zijn inzet voorlangs gaan. 

Tussendoor kwam EFC ook enkele keren gevaarlijk voor de goal van Roy de Weert. Het was opletten geblazen voor RBC dat legio ruimte kreeg, maar de ene na de andere kans langs het doel of over schoot. Vlak voor het einde was het de ingevallen Zé Lucas die raak kon tikken na een voorzet van de ingevallen Jay-Jay Meierdres.

Die week erop speelt RBC in de Brabantse hoofdstad. WNC komt in die competitieweek al in actie op zaterdag tegen Moerse Boys. Verliest WNC dat duel, dan is RBC al kampioen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief