Afbeelding

Weerbericht Roosendaal: ‘Na regen komt zonneschijn’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

ROOSENDAAL - Na een guur weekend met stevige buien begint de nieuwe week een stuk zonniger. “Vandaag blijft het overwegend droog met afwisselingen van wolken en zon. Bij weinig wind wordt het zelfs 10 tot 12 graden,” aldus Weeronline.

Na een fris weekend vol regen, wind en zelfs af en toe onweer belooft het nu op te klaren. Weeronline meldt dat het de komende week droger en zachter weer wordt. “Het overwegend droge weer van maandag zet zich dinsdag overdag voort. In de middag is er afwisseling van zon en wolken. De meeste zonuren zijn weggelegd voor het noordoosten van het land. Na een koude start stijgt de temperatuur dinsdagmiddag naar 13 tot 16 graden.”

Woensdag en donderdag kans op buien

“Op woensdagmiddag is er een mix van wolken, zon en lokaal nog een enkele bui. De wind draait meer naar zuidelijke richtingen en daarmee blijft het vrij zacht met maxima van 11 graden in het noordwesten tot lokaal 14 graden in het zuidoosten. De kans op regen neemt op donderdag nog wat verder toe. In de ochtend zijn het vooral regenzones die overtrekken met veel bewolking,” aldus het weerbericht. 

Na donderdag verandert het weerbeeld, wat hopelijk zorgt voor een zonnig paasweekend: “Hoe zacht het precies wordt is nog onzeker, maar waarschijnlijk kan de temperatuur al stijgen naar 15 graden. Vanaf zaterdag gaat de wind meer vanuit het zuidoosten waaien, waarmee erg zachte lucht wordt aangevoerd.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief