Afbeelding
Foto: Starworks Studio

‘Roosendalers houden van bier drinken en zijn erg geïnteresseerd’

Door: Pascal Brugman Algemeen

ROOSENDAAL - De derde editie van het Tap Take Over Festival vond afgelopen weekend plaats in de binnenstad van Roosendaal. Een van de deelnemende brouwerijen was de Poolse brouwerij Funky Fluid, speciaal voor deze dag was de Nederlandse sommelier en bierkenner Itamar Vos uitgenodigd.

Itamar Vos was zeer vereerd dit biermerk te mogen presenteren: “Ik sta hier om de hele Poolse biercultuur te vertegenwoordigen. In het Wapen van Roosendaal mag ik alles vertellen over deze heerlijke biertjes. Het is een eer dat ik dit mag doen.”

The Beertender podcast

Bierliefhebbers kunnen Itamar Vos kennen van een goed beluisterde podcast: “ik ben een van de gezichten van “The Beertender podcast”, deze ben ik een jaar of zes geleden begonnen. Inmiddels zijn we 90 afleveringen verder. Hier proeven we biertjes en vertellen we erover, bijvoorbeeld over de processen.”

Het begon voor de vertegenwoordiger ooit als hobby en dat is nog steeds zo. “Dat maakt het zo leuk. De Poolse biercultuur is zoveel meer dan het drinken van halve en hele liters. De verhalen zijn zo tegenstrijdig met elkaar. Met dit festival kunnen we meer een inkijk geven in de verschillende biersoorten en brouwerijen, vandaag zijn dat er acht.

Roosendalers zijn geïnteresseerd in bier

Itamar heeft naar zijn zin in Roosendaal: “Het is in Roosendaal niet alleen gezellig, maar ze houden ook nog eens van bier drinken. Ze zijn erg geïnteresseerd. Dat maakt het erg uniek en tof om hier te mogen staan. Ik kom graag nog eens terug.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief