Uit het archief: Dodenherdenking 2018
Uit het archief: Dodenherdenking 2018 Foto: Remko Vermunt

Dodenherdenking Roosendaal bij bevrijdingsmonument in Parklaan

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - In onze gemeente wordt op 4 mei op drie verschillende locaties herdacht tijdens de Dodenherdenking. In Roosendaal is de herdenking het bevrijdingsmonument in de Parklaan. 

Vanaf 19.30 uur is er muziek van een ensemble van Muziekvereniging Roosendaal om het publiek te ontvangen. De herdenking zelf begint om 19.45 uur met een toespraak van burgemeester Han van Midden en van Kolonel Huub Smeets van het Korps Commandotroepen. De 2 minuten stilte worden ingeleid door het Taptoesignaal gespeeld door Jim Wildhagen. 

Twee minuten stilte

Na de 2 minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld en gezongen door respectievelijk een koperensemble van Muziekvereniging Roosendaal en het koor SKOOR. Dan volgt een optreden van Sara van Gaans met haar door haar zelf geschreven lied met de titel: ‘Als de klok 8 keer slaat’ Na dit optreden is er een dans verzorgd door Martijn Weber, Lenny Avantaggiato en Miranda Brand onder leiding van choreograaf Jacques van Meel. De dans leidt de kranslegging en het leggen van bloemen in. 

In tegenstelling tot voorgaande jaren worden door alle organisaties en aanwezigen op hetzelfde moment de kransen en bloemen gelegd. Dit in het kader van het thema van dit jaar: iedereen doet mee. 

Stadsdichter Ivo Weterings

De herdenking wordt afgesloten door de Stadsdichter Ivo Wetering met het gedicht ‘Als je stil staat, luister dan’.

In de gemeente Roosendaal zij nog op twee andere plekken een herdenkingsbijeenkomst. Namelijk in Nispen en Moerstraten



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief