Leo Rijpert Cup 2023: Bart Verbruggen en Gabor Babos reiken de prijs uit voor beste keeper
Leo Rijpert Cup 2023: Bart Verbruggen en Gabor Babos reiken de prijs uit voor beste keeper Foto: RSC Alliance

Opnieuw gerenommeerde clubs aanwezig bij 15e Leo Rijpert Cup

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - Het internationale toernooi bij RSC Alliance, georganiseerd in samenwerking met NAC Breda, is inmiddels een ware traditie in de meimaand. Aansprekende clubs komen van heinde en verre om deel te nemen aan dit voetbalfeest.

Dit jaar zijn er twee toernooidagen, op donderdag 9 mei voor spelers onder 15 jaar en op zondag 12 mei voor de jeugd onder 13 jaar. De opening van het toernooi vindt plaats om 09.30 uur en de prijsuitreiking zal voltooid zijn omstreeks 18.00 uur.

Vorig jaar werd deze verzorgd door Gabor Babos, keeperstrainer NAC Breda, en de huidige keeper van het Nederlands Elftal Bart Verbruggen.

Jubileum

Dit jaar mag de Leo Rijpert Cup zijn 15-jarig jubileum vieren. In 2009 is het internationale voetbaltoernooi gestart als de Tamoil Cup, maar na het overlijden van Leo Rijpert in 2014 is het toernooi als eerbetoon omgedoopt tot de Leo Rijpert Cup. Leo zat vele jaren in de organisatie van het internationale toernooi, dat na zijn overlijden zijn naam heeft gekregen. Leo Rijpert overleed in 2014 op 74-jarige leeftijd.

 “Leo was een Alliance-man pur sang en is ook een van de initiatiefnemers voor dit toernooi geweest”, zo legt Jos Gommers, voorzitter van de organisatie, uit. Rijpert werd in 1979 bestuurslid, in 1988 jeugdvoorzitter en was van 2000 tot 2009 voorzitter van RSC Alliance.  

Grote namen

Ieder jaar weer onderscheidt het toernooi zich door deelname van vele vooraanstaande betaald voetbalorganisaties uit Nederland en België. Ook dit jaar zijn er weer een aantal grote namen aanwezig zoals SC Heerenveen, Sparta Rotterdam, KAA Gent en Royal Antwerp. 

Uiteraard zijn de jeugdteams van NAC Breda ook weer aanwezig. De poule-indeling van beide dagen is al bekend en is terug te vinden op onze site! De wedstrijden starten op beide dagen rond 10 uur op Sportpark Kortendijk in Roosendaal! https://leorijpertcup.nl/[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief