Locoburgemeester Evelien van der Star met echtpaar Vos-De Laat
Locoburgemeester Evelien van der Star met echtpaar Vos-De Laat Foto: Ankie de Bruijn – Leijdekkers

Feest voor het briljanten bruidspaar Joop en Toos Vos- de Laat

Door: Ankie de Bruijn – Leijdekkers Algemeen

ROOSENDAAL - De versierde voortuin van Joop (92) en Toos (86) Vos-de Laat maakt duidelijk dat het feest is. 65 jaar geleden traden zij in het huwelijk. Locoburgemeester Evelien van der Star ging langs om hen te feliciteren.

Het echtpaar leerde elkaar kennen in het Emile van Loonpark. Na zes jaar verkering trouwden ze op 5 mei. “Toen werkten de mensen nog op die dag”, lacht mevrouw Vos. Ze trokken in bij haar ouders en daar werden hun twee zoons geboren. Later woonden ze verschillende plekken in Roosendaal, waarvan de laatste 31 jaar op de Lotusberg.

Meneer Vos vertelt: “Ik ben altijd schilder geweest. 36 jaar bij Uytdehaag in Roosendaal en daarna bij Liebreks in Oudenbosch.” Op zijn 55e kwam meneer ongelukkig ten val met zijn fiets waardoor hij werd afgekeurd. Het weerhield hem er niet van zichzelf nuttig te maken. “Hij deed altijd de boodschappen, hield het huis schoon en doet nog steeds de afwas”, vertelt zijn vrouw.

Zingen 21 jaar bij koor

Ook mevrouw Vos-de Laat heeft een arbeidzaam leven gehad. “Eerst in een atelier, later bij Rio Bello onder schooltijd, daarna 15 jaar bij de WVS”, vertelt ze. Mevrouw kon op haar 61e met vervroegd pensioen. “Maar daar heb ik achteraf altijd spijt van gehad. Ik miste mijn collega’s.” Ze begon vrijwilligerswerk bij de Brink en later bij de kapsalon van de Weihoek. “Watergolven, permanenten, op laatst deed ik alles.” Zoon Ruud vult aan: “Nog steeds is ze actief als penningmeester van het Meanderkoor.” Zowel meneer als mevrouw zingen al 21 jaar bij het koor.

Twee keer wereldkampioen

Het gezin vertelt ook trots over de Trommelaeren van Roosendaal. Meneer speelde daar vanaf de oprichting trompet. “Zonder ventielen”, zegt hij lachend. “Het was de schuld van de gemeente dat de vereniging werd opgeheven”, gaat meneer verder. Zoon Hans: “Hij vergeet veel, maar dat onthoudt hij wel.” Mevrouw Vos: “Dat zit hem nog steeds dwars.” Het waren prachtige jaren met mooie reizen, waarbij het hele gezin gratis mee mocht. Meneer vertelt dat ze twee keer wereldkampioen werden.  

Ook gingen ze graag op vakantie met de tent in binnen- en buitenland en dagjes naar het water in Bergen op Zoom. 

En later volgden twee kleinkinderen waar opa en oma graag op pasten.

 “Ik hoop dat we niet afhankelijk worden”, is de wens van mevrouw. “Na 65 jaar zijn we elkaar nog niet moe”, aldus meneer Vos.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief