Afbeelding

De toekomst vandaag! Glasvezel is open voor iedereen

Door: Redactie Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL - Open Dutch Fiber – In Nederland hebben ruim 6 van de 8 miljoen huishoudens toegang tot een glasvezelverbinding. Ook in de gemeente Roosendaal ligt een glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber (ODF). Bewoners hoeven zich geen zorgen meer te maken over trage internetverbindingen of haperende streams tijdens het gamen of videobellen. Met glasvezel heeft u supersnel, stabiel en betrouwbaar internet en bent u klaar voor de toekomst. Daarnaast biedt een glasvezelverbinding biedt nog meer voordelen.

Beter voor het klimaat en voor u

Wist u dat, wanneer u over een glasvezelverbinding beschikt u energie kunt besparen? Naast dat het netwerk sneller is, is niet alleen de kabel zelf, maar ook het stroomverbruik tot wel 50% lager. Daarnaast stoot glasvezel de helft minder CO2 uit, beter voor het klimaat en voor u. 

Een glasvezelnetwerk is enorm betrouwbaar. Internetproviders kennen een gemiddelde uptime van 99,9% en is er vrijwel geen uitval van de internetverbinding. Dat betekent verzenden en versturen van grote bestanden in een mum van tijd, geen haperingen bij online meetings, geen buffering bij het streamen.

Kortom, het aansluiten van een woning op glasvezel is een slimme keuze voor bewoners die willen profiteren van snel en betrouwbaar internet. Maar ook tegelijkertijd een duurzame keuze willen maken voor de toekomst. 


Concurrentie houdt providers scherp
Open Dutch Fiber (ODF) vindt het als netwerkbeheerder belangrijk dat huishoudens de keuze hebben uit verschillende aanbieders en zo de beste keuze kunnen maken. ODF is in tegenstelling tot andere aanbieders van glasvezelnetwerken, zelf geen provider. Zij stelt haar netwerk juist open voor providers die bewoners de beste of voordeligste internetdiensten bieden. 


Sinds de start van Open Dutch Fiber wordt al samengewerkt met provider Odido. Inmiddels leveren steeds meer providers hun diensten over dit netwerk. Zo hebben inwoners van Roosendaal de keuze uit een grote variëteit aan providers. Denk aan Freedom Internet, TriNed, SNLR, Fiber, Multifiber, Stipte en RapidXS. 

Keuze zorgt voor beste aanbod
Het open netwerk van ODF stimuleert een gezonde concurrentie tussen de aanbieders en zorgt daardoor voor een constante verbetering van diensten en tarieven voor de consument. Zo is Freedom Internet recent opnieuw door de Consumentenbond als beste getest. Scoort Odido het beste op up- en downloadsnelheid volgens Umlaut. En biedt Fiber zelfs pakketten aan met snelheden tot 10 Gbps. 


Overstappen op glasvezel

Met een aansluiting in de woning of in de straat kan een bewoner altijd overstappen op glasvezel door te kiezen voor een abonnement op glasvezel en beschikken over supersnel internet waarmee ze naadloos streamen, gamen en werken. Kijk voor meer informatie op opendutchfiber.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief