Culturele en kleurrijke modeshow in Roosendaalse wijk Langdonk
Culturele en kleurrijke modeshow in Roosendaalse wijk Langdonk Foto: Wies van Erp

Kleurrijke Internationale Vrouwendag in Langdonk

Door: Wies van Erp Cultuur

ROOSENDAAL - In de Broedplaats werd vrijdagmiddag een kleurrijke en culturele modeshow georganiseerd. Wethouder Evelien van der Star was één van de aandachtige toeschouwers in de Roosendaalse wijk Langdonk.

Alle kleuren van de regenboog waren vrijdagmiddag te zien tijdens een culturele en kleurrijke modeshow in de Broedplaats in de wijk Langdonk. Deelnemers aan de modeshow kwamen uit de wijk zelf. De kleuren en kleding die zij hierbij droegen kwamen uit hun eigen diverse culturen. Hiermee was de modeshow een afspiegeling van de multiculturele samenstelling van de wijk.

Organisatoren Judith van Gastel en Hibba Alkhamisi keken voor aanvang vol trots hun ogen uit. “Kijk nou wat een prachtige kleuren en hoe iedereen zo vanzelf met elkaar in contact komt.” Het thema dit jaar van Internationale Vrouwendag is: één wereld, duizend vrouwen. De modeshow sluit hierbij aan, want met de kleding uit de verschillende landen vertellen ze het verhaal over de verschillen en overeenkomsten tussen vrouwen uit verschillende culturen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief