Deltalent houdt coachavond over meidenvoetbal in Roosendaal

3

ROOSENDAAL – Meidenvoetbal is steeds meer in trek. Dit vraagt dan ook om meer kennis over het onderwerp. Daarom organiseert Deltalent op dinsdag 12 december een gratis coachavond voor bestuurders, trainers en coaches in West-Brabant en Zeeland.

De coachavond staat in het teken van het delen van kennis met betrekking tot het trainen en coachen van meisjes. Dit met het doel om het meidenvoetbal in West-Brabant en Zeeland te verbeteren. Oud-voetbaltrainer Robert Maaskant en Errol Sint Jago, coach van Deltalent, zijn de gastsprekers. Maaskant reikt oefenstof aan en gaat dieper in op andere aspecten van meidenvoetbal. Sint Jago blikt terug op de afgelopen periode en kijkt daarbij ook vooruit naar de toekomst.

Talentontwikkeling

Sinds 1 mei 2017 is Deltalent op drie locaties (Breda, Etten-Leur en Roosendaal) met 23 meiden gestart met talentontwikkeling vrouwenvoetbal. Het gaat daarbij om jonge ambitieuze meiden tussen de 11 en 18 jaar. Naast dat zij lid zijn van hun eigen vereniging, trainen zij graag extra onder de professionele begeleiding van Errol Sint Jago. De trainer heeft vele jaren voor de KNVB gewerkt als voetbaltrainer talentontwikkeling. Naast de technische voetbaltrainingen worden de jonge dames bewust gemaakt van het belang van voeding, gezondheid, lifestyle en het commercieel kunnen denken. Voetbaltrainer Robert Maaskant verzorgt daarbij clinics en aanvullend trainingen voor de meiden. Bovendien adviseert hij de coaches.

Aanmelden

Geïnteresseerden die in het bestuur zitten van een vereniging en/of trainer zijn, kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@deltalent.eu. Het is mogelijk om meerdere mensen tegelijkertijd aan te melden. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond.

Meer informatie

De coachavond vindt plaats op 12 december van 19.30 uur tot 21.00 uur bij het Johan Cruyff College aan het Knipplein 11 in Roosendaal. Mail voor vragen en meer informatie naar info@deltalent.eu.

3 reacties

Algemeen