Afbeelding
Foto: Bureau Brabant

Gewelddadige overval op Roosendaalse juwelier: Politie deelt heftige beelden

Door: Amy Klaverveld Politie

ROOSENDAAL - Heftige beelden van de overval op juwelier Goldmine in Roosendaal laten zien hoe drie mannen de eigenaar de schrik van zijn leven bezorgen. De beelden zijn maandagavond gedeeld bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant. De overval gebeurde bijna twee jaar geleden, maar nog altijd zijn de daders spoorloos.

De winkeleigenaar krijgt op 11 mei 2022 de schik van zijn leven als zijn juwelier met grof geweld wordt overvallen. Op de heftige beelden is te zien hoe twee daders met een machete en een klauwhamer op de vitrines en het slachtoffer inhakken. In korte tijd werd het levenswerk van de juwelier vernield. Terwijl binnen twee mannen binnen met grof geweld tekeer gaan, bedreigd een derde dader buiten mensen op straat met een vuurwapen. 

De daders gingen er met honderden ringen en andere juwelen vandoor. Zij vluchtten op verschillende scooters, deze zijn later aangetroffen in het buitengebied van Roosendaal. Ze waren in brand gestoken.

Twee jaar na de overval doet de politie wederom een oproep naar getuigen zich te melden. De daders zijn na al die tijd namelijk nog niet gepakt.

Bekijk de beelden van de heftige overval hieronder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief