De belangrijke getuige fietste voorbij op het moment van de aanslag.
De belangrijke getuige fietste voorbij op het moment van de aanslag. Foto: Bureau Brabant

Politie zoekt belangrijke getuige van aanslag op gezin in Roosendaal

Door: Olaf Knook Politie

ROOSENDAAL - De politie zoekt een belangrijke getuige in het onderzoek naar een aanslag op een huis in de Telefoonstraat. Op zondagavond 26 november is daar een brandbom naar binnen gegooid. De bewoners zaten op dat moment thuis op de bank en hun kind lag boven te slapen. Het explosief veroorzaakte een grote ravage. Er zijn beelden van deze persoon te zien geweest in een uitzending van Bureau Brabant op maandagavond. 

Het echtpaar zat die bewuste avond rustig op de bank naar de televisie te kijken, toen ze opeens een harde knal hoorden. Eerst werd er een baksteen naar binnen gegooid. Kort daarna volgde een vuurwerkbom. Er brak paniek uit in huis. De woning vulde zich met rook en uit reflex ging de man achter de dader aan.

Toen hij naar buiten rende, was de dader bezig met een tweede bom. De bewoner probeerde hem te volgen, maar de dader wist te ontsnappen. De bewoner keerde toen terug naar huis en belde de hulpdiensten.

Belangrijke getuige

De politie heeft beelden van de straat die mogelijk belangrijk zijn om de dader te vinden. Op de beelden is onder andere een schreeuw te horen. De politie denkt dat deze schreeuw van de vermoedelijke dader afkomstig is. Ook is er op het moment van de aanslag iemand op de fiets te zien in de straat. De politie beschouwt deze persoon als een belangrijke getuige. “Hij of zij moet iets hebben gezien van wat er gebeurde”, aldus de politie.

In de uitzending van Bureau Brabant is de getuige onherkenbaar gemaakt. “Deze persoon heeft een week de tijd om zich te melden bij de politie, anders komt hij of zij herkenbaar in beeld”, aldus een politiewoordvoerder in de uitzending. De politie heeft nog geen idee waarom het huis in de Telefoonstraat doelwit was van deze aanval.

Bekijk hieronder de beelden:




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief