Proeflocaal diVers: voor elke smaak een verwenmoment

1

ROOSENDAAL – Wie geregeld door de Raadhuisstraat loopt, merkt een verandering in het straatbeeld op. Waar tot voor kort Brasserie ’t Kleine Verschil zat, is sinds 16 september Proeflocaal diVers gevestigd. Een nieuwe zaak, met een nieuwe uitstraling, en met twee nieuwe eigenaars: Carlo Oomes en Jaap Theeuwes. Maar ho eens! Hoezo nieuw? Carlo Oomes, dat is toch een oude bekende? “Klopt”, lacht Oomes. “Een jaar of tien geleden zat ik hier ook. In de tussentijd heb ik binnen de horeca andere leuke dingen gedaan. Maar toen de eigenaar van ’t Kleine Verschil om persoonlijke redenen ging stoppen, heb ik met beide handen de uitdaging aangegrepen om hier samen met Jaap wat nieuws op poten te zetten.”

Ze hebben er werk van gemaakt. Een lichter interieur, een nieuwe kaart, een aangepast terras en een nieuwe naam. Om met dat laatste te beginnen: vanwaar deze opvallende naam? “Locaal spel je met een k, bedoel je? Weten we toch! Wat we er mee willen laten zien, is dat we onze grondstoffen vooral bij locale (!) leveranciers betrekken. Chocola van Tosca, wijnen van Winebizz, La Trappe bier, enzovoort. En we hebben een kaart met wisselende producten, waarbij we zoveel mogelijk Verse ingrediënten gebruiken. diVers dus.” Aha.

Frisse ideeën
Oomes pakt er een menukaart bij. “We bieden voor ieder moment van de dag verwenmomenten. Kijk maar eens naar de diVersiteit van onze Lunchplank. Daar hoort trouwens nog een verrassend element bij, wat je niet op de kaart ziet. En dat ga ik nu niet verklappen natuurlijk. Oh, en we hebben ook een Borrelplank ….”. Hij bladert verder en wijst: “Kijk hier, voor als je stevige trek hebt. En we doen wat met high tea, high beer, en high wine.” Zoals gezegd: heel divers en voor ieder moment van de dag. Wie daar meer van wil weten, moet maar eens op de website van diVers kijken (of langsgaan natuurlijk.) Nog een nieuw element: in Proeflocaal diVers kun je, net als jaren geleden, ’s avonds weer kookclinics volgen. Eenmalig en op afspraak voor gezelschappen, en regelmatig op vaste tijdstippen voor mensen die meer van de verfijnde keuken te willen weten.

Niet alles is nieuw
Blijft er dan niets hetzelfde? Natuurlijk wel. De gezellige speelruimte is er nog. Daar kunnen kinderen zich vermaken terwijl papa en mama of oma en opa genieten van het bekende, uitgebreide kopje koffie, met een koekje, een snoepje en een bonbon. In de grote zaal van diVers kun je nog steeds prima terecht voor bijzondere gelegenheden, zoals een receptie of een verjaardag. En Oomes en Theeuwes zijn vast van plan om dezelfde hartelijke gastvrijheid te bieden waar dit etablissement al heel lang om bekend staat. Gastvrouw Monique van Dijk, al jarenlang een vertrouwd gezicht, blijft daar een belangrijke rol bij spelen.

Proeflocaal diVers – Raadhuisstraat 37, Roosendaal – 0165 561 943 – www.proeflocaaldivers.nl

BIJDRAGE ROEL DE HAAN

1 reactie

Bedrijvig Nieuws