Schaakgenoten opnieuw te sterk

0

ROOSENDAAL – Op dinsdag 18 april stond de jaarlijkse vriendschappelijke ontmoeting tussen Schaakgroep West en RSG op het programma. Ook bij deze vierde editie waren de Roosendaalsche Schaakgenoten een maatje te groot en werd met 5½-3½ de winst binnengehaald.

Maar nooit eerder was het verschil zo klein. Vorig jaar nog gingen de amateurs van de Schaakgroep met 1½-8½ onderuit waardoor RSG voor de derde keer op rij won en dus de wisselbeker mocht houden. Een belangrijke bijdrage hieraan leverde Osman Salih die nog maar kort lid van de Schaakgroep is. Hij won van RSG-topper Ted van Eck. Ook door de fraaie overwinning van Jeffrey Malawauw op Ron Höfer en de remise van Bart van Oosterhout tegen Marc Naalden bleef het spannend tot het resultaat van de laatste partij tussen John Knappers en Ted van Eck bekend was. Van Eck had weliswaar van Osman Salih verloren, maar wilde tegen Knappers niet voor schut gaan en dat gebeurde ook niet waardoor de winst voor RSG was.

Uitslagen

Osman Salih-Ted van Eck 1-0, Rob Verbeek-Marc Naalden 0-1, Jeffrey Malawauw-Ron Höfer 1-0, Jan den Hertog-Patrick Heijnen 0-1, Pieter de Nijs-Jan Hamers (De Nijs loss by default), John Knappers-Ted van Eck 0-1, Patrick Heijnen-Jan Hamers 1-0, Marc Naalden-Bart van Oosterhout ½-½, Martijn Verbeek-Johan Goorden 0-1.

Schaakgroep West 3½

RSG 5½

Kijk voor meer info op www.schaakgenootschap.nl of op de Facebookpagina Roosendaalsch Schaakgenootschap.

Comments are closed.

Sport en Vereniging