Moslims Hijaz Gemeenschap in dialoog in Sint Willebrord

11

SINT WILLEBRORD – Het Emmausplein in Sint Willebrord was zaterdag de plek waar moslims van de Hijaz Gemeenschap in gesprek gingen met voorbijgangers.

Er zijn voorbijgangers die absoluut geen praatje willen maken, anderen zijn nieuwsgierig, omdat de groep met een roos probeert de drempel tot het gesprek te verlagen.

Kloof
Zainul Habieb is een van de leden van de Hijaz Gemeenschap die probeert in dialoog te treden. “We nodigen mensen uit om met ons in gesprek te gaan. Belangrijkste doel is dat we naar elkaar kijken als medemensen, ongeacht religie of afkomst. Natuurlijk zijn er vooroordelen over moslims en is het niet voor iedereen even gemakkelijk om dat achter zich te laten, maar we proberen het wel.”
Habieb geeft aan dat de kloof tussen moslims en andere groeperingen uit de samenleving alleen maar groter aan het worden is. “Vandaar dat we elke drie weken naar een plaats in Nederland gaan om met mensen te praten. We bekeren hen niet, maar willen vertellen dat we, net als zij, gewone Nederlanders zijn. Uiteraard neem je daarmee niet bij iedereen de vooroordelen weg, maar zodra je in gesprek gaat, gebeurt er wel iets.”

Opzet
Habieb over de opzet van dit straatgesprek: “Een dorp als Sint Willebrord kent een grote PVV-aanhang. Daar zit voor ons dan ook de uitdaging. Natuurlijk vinden wij het spannend, maar het is goed om ook hier met de mensen in gesprek te gaan.” De groep overlegt altijd met de gemeente en vraagt om toestemming om dit soort manifestaties te organiseren. Reacties van de mensen zijn erg divers, van boos en negatief tot begripvol en ontspannen”, vat Habieb de ervaringen samen.

BIJDRAGE RENÉ BRUIJNINCX

11 reacties

  1. Anita Bink

    Een goed gesprek gehad met hun. Gewoon van mens tot mens. En hoe die kloof te dichten tussen de diverse bevolkingsgroepen?. Door wederzijds begrip en wat te doen aan die kleine groep die het voor de overige moslims totaal verpest in dit land.

  2. Kelly Buuron

    Zijn allemaal terroristen weg ermee en nee er zijn geen goede moslims en als er wel zijn.. zijn het bar weinig dat geloof spoort niet en zal ook nooit sporen ook zelfmoordterroristen die zogenaamd naar het paradijs gaan wat is dat voor geloof?? Onschuldigen mensen de dood injagen en wat een ander daar ook van zegt interesseert me niks mag een mening hebben ze komen hier in Nederland krijgen huis word nog mooi ingericht ook en vrete op tafel terwijl er ook armoede heerst onder de Nederlanders die mensen naar de voedselbank moeten en laat staan die jeugd deugt ook al niks van dus nee..

Algemeen