Rucphen gaat door met verslavingspreventie

1

RUCPHEN – Het college van burgemeester en wethouders van Rucphen heeft ingestemd met het werkprogramma verslavingspreventie 2017. Hierin neemt de gemeente diverse maatregelen om verslaving tegen te gaan. Daarnaast helpt zij jongeren om het gebruik van alcohol en/of drugs te verminderen of ermee te stoppen.

“Het gebruik van verslavende middelen zoals alcohol en drugs door jongeren willen we zoveel als mogelijk voorkomen”, licht wethouder Martien de Bruijn toe. “Daarnaast willen we voorkomen dat jongeren teveel gamen of te veel met social media bezig zijn.”

Ouders
Onderzoek heeft aangetoond dat gebruik van verslavende middelen en onverstandig gebruik van social media en gamen op jonge leeftijd blijvende geestelijke of lichamelijke schade kan opleveren. “We richten ons niet alleen op de jongeren, maar ook op hun ouders en hun sociale omgeving. Het voorkomen en verminderen van verslavende middelen door jongeren is geen eenmalige actie. Het is en blijft een proces van de lange adem dat voortdurend onze aandacht vraagt.”

Samenwerking
De gemeente Rucphen werkt bij de invulling en uitvoering van het verslavingsbeleid nauw samen met gemeenten uit de regio. De gemeente Bergen op Zoom is hierbij centrumgemeente. FOTO SHUTTERSTOCK

1 reactie