Spijshuis ‘Uit de Kunst’ en ijssalon ‘Koud Kunstje’ hebben deuren geopend

0

RUCPHEN – Sinds 1 juni serveert Spijshuis ‘Uit de Kunst’ de lekkerste gerechten in het tot restaurant verbouwde archief van het oude gemeentehuis van Rucphen. Om de hoek wordt heerlijk ambachtelijk ijs geschept bij ijssalon ‘Koud Kunstje’. Een kunstzinnig concept, met een knipoog naar de inpandige galerie. Een idee van onderneemster Tanya van Diest die haar roots in de horeca heeft.

“Bij het zien van deze locatie, was ik meteen verkocht. Ik was op zoek naar een geschikt pand  voor een restaurant. Het oude gemeentehuis van Rucphen heeft een rijk verleden en de combinatie met de galerie maakte het conceptmatig zeer aantrekkelijk”, laat de onderneemster weten. “Vandaar dat de  namen van het restaurant en de ijssalon gerelateerd zijn aan de kunst”, vult zij aan.

Specialiteiten
Naast de artistieke inrichting wordt er in de keuken een flink staaltje kunst geleverd. “Een internationaal klassieke keuken met moderne invloeden” aldus Van Diest. Chef- kok is haar 69-jarige vader die wordt  bijgestaan door een 22-jarige kok. “Onze specialiteit is de Trois Filet, een pannetje  met drie verschillende filets. Ook het klassieke stoofpotje staat op de kaart. Het menu Taste, met verschillende voor-, hoofd-, en nagerechten is een toppertje onder  onze gasten en ons menu Art, een  verrassingsmenu met seizoensgerechten,wordt eveneens vaak besteld.” Behalve deze gerechten staat er dagelijks verse appelplaatcake op het menu en worden ovenverse koekjes geserveerd. Het nuttigen van biologische koffie of thee behoort tot de mogelijkheden.  De ijssalon telt maar liefst twintig smaken ijs. “We verkopen alleen ambachtelijk schepijs, afkomstig van Alfons IJscreaties.”

Concept
Het besluit een restaurant te gaan runnen ontstond zo’n twee jaar geleden. De uit Bavel afkomstige onderneemster doet verslag: “Ik heb zeven jaar in het horecaonderwijs gezeten, vandaar de wens voor een eigen restaurant. Bij deze zoektocht stuitten we op dit pand in het hart van Rucphen. Een gebouw met een ziel plus een terras op het nog te realiseren dorpsplein. Mijn man en ik waren meteen verkocht. Over een concept waren we het snel eens; een restaurant met een artistieke naam, ingericht met kunst van Galerie TON. Het werk is overigens te koop.”

Toerisme
Een pluspunt dat de onderneemster graag benadrukt: “Op maandag en dinsdag is het restaurant vanaf twaalf uur geopend. Hierbij komen we tegemoet aan de vraag vanuit het Rucphens toerisme. Op woensdag en donderdag is het restaurant gesloten maar wel te reserveren voor groepen vanaf dertig personen. Op de vrijdag, zaterdag en zondag hebben we dezelfde openingstijden als aan het begin van de week. De openingsdagen van de ijssalon zijn identiek maar dan van vier tot tien. In de maanden juli en augustus is de ijssalon alle dagen geopend.” Tot slot wijst de onderneemster nog op de combi mogelijkheden van restaurant/galerie bij gelegenheden als trouwerijen, recepties of (zakelijke) meetings.

Spijshuis uit de Kunst / IJssalon Koud Kunstje, Raadhuisstraat 27a, 4715CB, RUCPHEN, info@spijshuisuitdekunst.nl, 0165-769051

DOOR CORINE ROKS

Comments are closed.

Bedrijvig Nieuws