Werkzaamheden aan Dorpsstraat zijn gereed

20

SINT WILLEBRORD – De reconstructie van de Dorpsstraat in Sint Willebrord is gereed. “Afgelopen week zijn de werkzaamheden uitgevoerd”, vertelt wethouder Laura Matthijssen-de Jong. In totaal duurde de klus ongeveer negen maanden. De opknapbeurt van het centrum van Sint Willebrord begon na de braderie in september.

De straat werd in fases opgeknapt. De klus begon met werkzaamheden tussen de noordelijke kant van de Pastoor Bastiaansensingel. De Dorpsstraat kreeg ter hoogte van woonzorgcentrum De Kim een bredere en verhoogde instap. De weg is een stuk smaller geworden. Een gedeelte bestaat nu uit eenrichtingsverkeer met een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur.

Tevreden over resultaat
“We zijn tevreden over het resultaat. De werkzaamheden zijn op tijd afgekomen, ondanks dat we in de winter nog drie weken vorst hebben gehad. Wel merken we dat bewoners nog aan de nieuwe situatie moeten wennen”, merkt Matthijssen op. Zo heeft het verkeer vanaf de uitrit van de Albert Heijn geen voorrang, maar snappen weggebruikers dat in de praktijk niet. Mogelijk komt daar nog een bord te hangen om met name automobilisten te wijzen op deze situatie.

FOTO FRED SCHUCH

20 reacties

  1. Natha Lie

    Zebrapaden weg, bij het stukje waar 1 richtingsverkeer is wordt gewoon zoals vroeger gereden. Want ja nu gaat al het verkeer langs de scholen. Stukken waar je over kan steken op de hoeken zijn de stoepen hoog. Voor ons geen probleem maar mensen in een rolstoel?? Stukje bij de AH lijkt het alsof rechts voorrang heeft. En zo nog vele andere straten. Moet toegeven ziet er mooier uit…. Maar beter????

  2. Marian Valentijn

    Veel te smal, vnl bij pastorie en bij de Vlegter. Probleem ligt nu bij de Bartokstraat. Daar veel hardrijdend sluipverkeer. Zíjn wij als bewoners niet blij mee.

  3. Marcel Van de Reep

    “Weggebruikers snappen het niet” volgens de wethouder. Ligt niet aan de weggebruikers maar aan de onduidelijke bestrating en de afwezigheid van borden !

Algemeen