Zunderts familiebedrijf Bink Groep verhuist naar Sprundel

0

SPRUNDEL/ZUNDERT – Een nieuwe eigenaar is gevonden voor het pand aan de Rucphensebaan 52 in Sprundel, beter bekend als het pand van Thuisvester. Directeur Ralph Bink van de Bink Groep heft het glas op het nieuwe onderkomen van het installatiebedrijf, dat al meer dan vijftig jaar is gevestigd in de gemeente Zundert. Na een intense zoektocht van twee jaar viel het oog op het pand in Sprundel dat een oppervlaktewinst van vierduizend vierkante meter biedt. Het goed onderhouden pand kan snel worden betrokken en heeft een prima strategische ligging. Als de verhuizing volgens planning verloopt werken de ruim honderd medewerkers medio maart vanuit Sprundel.

“De doorslag gaf de centrale ligging, met goede aansluitingen op het snelwegnetwerk nu de omleidingen steeds meer vorm krijgen. We kijken uit naar de nieuwe ontsluiting van het gebied tussen Zundert en Rucphen, waardoor de afstand voor onze medewerkers uit de gemeente Zundert nog korter wordt”, somt Ralph Bink een van de vele voordelen op.

Uitgroeien
De Bink Groep is momenteel gehuisvest aan de Hofdreef in Zundert. Het familiebedrijf, dat ook haar roots heeft in de gemeente Zundert, houdt zich bezig met elektrotechnisch werk, beveiliging en solar (zonnepanelen). Zij bestrijken een werkgebied van Zuid Nederland tot Noord België. Dertig mensen werken op de binnendienst; een aantal dat in het nieuwe pand kan uitgroeien tot zestig.

Medewerkers
“We zijn in Zundert uit onze jas gegroeid. Onze medewerkers reageerden heel positief op de aangekondigde verhuizing. Het schept toch duidelijkheid en de reistijd neemt men voor lief. We gaan van 2.500 vierkante meter naar een werkplek van 6.500 vierkante meter. Het is een prachtig pand, dat past bij onze bedrijfscultuur. Hooguit wordt het van binnen wat geüpdatet. Ook hebben we op onze nieuwe stek veel meer parkeergelegenheid”, aldus de directie.

In totaal heeft het bedrijf op dit moment een honderdtal vaste fulltime medewerkers, een aantal dat in de toekomst kan worden uitgebreid. “De groeiprognose is vastgesteld op twintig procent per jaar en dat voor de komende vier jaar”, vult Bink aan.

Impuls
Wethouder Economische Zaken René Lazeroms van de gemeente Rucphen reageert enthousiast op de verhuizing: “We zien dat de economie weer aantrekt, ook binnen onze gemeente. Deze nieuwe partner geeft een zeer gepaste invulling aan het pand aan de Rucphensebaan. Dat Thuisvester zo’n anderhalf jaar geleden besloot om haar dienstverlening te verplaatsen naar het gemeentehuis in Rucphen had wel consequenties voor de werkgelegenheid. Maar gelukkig krijgt dit nu weer een nieuwe impuls door Bink Groep.”

Dienstverlening
Het pand heeft slecht zes maanden in de verkoop gestaan. “We hebben er al die jaren met veel plezier gezeten”, laat Pierre Hobbelen, directeur/bestuurder van woningcorporatie Thuisvester weten. “Onze jas werd juist te groot in Sprundel. In de onderhoudsdienst werd steeds meer vanuit thuis en de klant gewerkt. Dat gaf voordelen voor onze medewerkers en voor onze klanten, met name in de flexibiliteit. Ook onze projectafdeling werd kleiner. Onze dienstverlening in het gemeentehuis biedt, zo blijkt in de praktijk, voordelen. Onze werkvelden overlappen en het reismoment voor de klant neemt af. Mensen combineren een bezoek aan het gemeentehuis met een bezoek aan Thuisvester.”

Op de foto van links naar rechts wethouder René Lazeroms, Ralph Bink en Pierre Hobbelen. BIJDRAGE EN FOTO CORINE ROKS

Comments are closed.

Algemeen