Afbeelding
Foto: Gemeente Steenbergen/Will Rombouts

Arianda Phaff nieuwe gemeentesecretaris van Steenbergen: ‘Veel kennis en ervaring’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

STEENBERGEN - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen heeft besloten om Arianda Phaff-de Groot te benoemen tot gemeente-secretaris/algemeen directeur. Zij treedt per 1 juli in dienst en volgt interim-secretaris Jeroen van Delden op. Bestuur en medewerkers kijken uit naar haar komst.

Het college is blij met de benoeming van Arianda Phaff: “We halen met haar een nieuwe gemeentesecretaris in huis met veel kennis en ervaring”, zegt burgemeester Ruud van den Belt. Op dit moment maakt zij nog deel uit van de directie van de gemeente Goeree-Overflakkee, onder meer verantwoordelijk voor afdelingen op het gebied van sociaal domein, organisatie en advies, interne dienstverlening en veiligheid. Ook is zij directeur van het ontwikkelbedrijf GOwerkt en loco-secretaris.

Koers houden
“Arianda straalt bovendien rust en overzicht uit. We hebben er alle vertrouwen in dat zij past binnen onze organisatie”, vervolgt burgemeester Van den Belt. “We zijn druk doende met de implementatie van de organisatieontwikkeling en de transitie van beheer- naar ontwikkelgemeente. De koers is uitgezet om van Steenbergen in alle opzichten een toekomstbestendige gemeente te maken. Belangrijkste taak van onze nieuwe secretaris is dat we koersvast blijven, ambtelijk gezien uiteraard met ondersteuning van onze concernmanagers, coördinatoren en alle medewerkers.”

Ambitie
“Steenbergen is een gemeente met een gezonde ambitie. Ik ben heel blij dat ik als gemeentesecretaris mijn steentje mag bijdragen aan het realiseren van die ambitie. Ik kijk ernaar uit om alle collega’s en het bestuur te leren kennen. Samen met hen zet ik mij graag in voor de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in heel de gemeente”, reageert de nieuwe secretaris zelf op haar benoeming.

Een gemeentesecretaris is de algemeen directeur van de ambtelijke organisatie. Daarnaast is de secretaris de eerste adviseur van het college en vertegenwoordigt zij de gemeente in diverse regionale platforms. De procedure om te komen tot een nieuwe gemeentesecretaris is met brede betrokkenheid vanuit de organisatie doorlopen.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief