Aanleg van glasvezel in het buitengebied uitgesteld

4

STEENBERGEN – De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Steenbergen laat langer op zich wachten dan voorheen gedacht. In december werd nog gesproken over aanleg in tweede kwartaal van 2017, maar daar wordt nu van afgeweken.

De gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de mogelijkheid van aanleg van glasvezel in het buitengebied. De Maatschappij voor Breedband Internet Brabant (Mabib) gaat na de zomer inventariseren hoeveel percelen een aansluiting willen. Minimaal 55 procent van alle percelen zijn nodig om daadwerkelijk glasvezel te kunnen realiseren. Als dat lukt, wordt het netwerk in het eerste kwartaal van 2018 aangelegd.

Wethouder Zijlmans, gemeente Steenbergen: “Als je de snelheid ziet waarmee de digitale wereld zicht ontwikkelt, dan wil en mag je hierin niet achterblijven. We werken daarom graag mee om de wensen van bewoners en bedrijven in het buitengebied te realiseren. Nu aan hen de stap om samen met minimaal 55 procent van de percelen aan te sluiten.” De eigenaren moeten wel zelf 1800 euro inleggen om aangesloten te worden.

4 reacties

 1. Sonja Dekker

  Voor mij komt dit niet als een verrassing. Het zou er volgens eerdere beloften eind 2017 al in liggen! Vervolgens zou er een rol kabel worden weggelegd bij adressen die niet mee wilden doen. Nu gaan ze eerst inventariseren! De plannen worden steeds bijgesteld maar ‘men’ wil niet achterblijven bij de ontwikkelingen op digitaal gebied. Nou gemeente……’we’ lopen al jaren achter in het buitengebied! Vreemd dat de overheid hier niet op in heeft gehaakt. Er is nog steeds een ouderwetse achterhaalde wettelijke aansluitPLICHT voor het aanleggen (gratis dezelfde graafwerkzaamheden) van een vaste telefoonkabel die bijna niemand meer gebruikt! Maar voor internet moet je nu als bewoner € 1800 neertellen! Dit terwijl een computer als eerste levensbehoefte wordt gezien en bij sommige gemeenten zelfs gratis worden verstrekt aan mensen met een uitkering. Het buitengebied moet maar even in de buidel tasten!
  Toch betalen we dezelfde gemeentelijke belastingen als degene die wel van alle gemakken zijn voorzien!
  Is dit geen discriminatie?

 2. Anjella Neelen

  Geen glasvezel, geen mobiel bereikbaarheid in buitengebied! Krijg zo langzamerhand het idee dat de gemeente denkt dat ‘het buitengebied’ dit toch niet nodig vindt. En is dat wel zo ….. Even dokken!
  Toch gek….want ook wij, van het buitengebied, betalen hetzelfde aan gemeentelijke belastingen als de rest.

Algemeen