Big band Persi Swing Collection valt onverwacht in de prijzen

0

STEENBERGEN -Ze gingen naar een big band festival in Lelystad om een leuke middag te hebben. Het was hen niet zozeer te doen om de prijs. En toch kwamen ze eind januari naar huis met een 1ste plaats . De big band Persi Swing Collection, die hoort bij Muziekvereniging Volharding in Steenbergen, ontving een oorkonde, een geldprijs én een podiumplaats op het Seabottom Jazzfestival in Lelystad. Volgens de dirigent valt er nog meer te halen uit de big band.

Zangeres Roosje Hendrickx: “Het was een grote verrassing. Het was ons eigenlijk niet te doen om de prijs. We wilden gewoon een leuke middag hebben met elkaar. Natuurlijk, we willen serieuzer aan de weg timmeren, maar we genieten altijd met de hele band.” Het zijn de zeer tevreden woorden van een zangeres die er trots op is om voor de big band Persi Swing Collection te mogen staan. Sinds 2002 bestaat de big band en hebben ze reeds een eerste jubileum van 10 jaar achter de rug.

Samen
Het was nog even spannend bij de prijs in Lelystad, want aanvankelijk ging het om een gedeelde 1ste plaats. Opeens concurreerden ze met de Phat Cool big band uit Nijmegen. Er werd nauwkeuriger gekeken naar uitstraling, kwaliteit en genot. Dankzij zangeres Roosje Hendrickx, die met haar stem net iets meer uitblonk, mochten ze de eerste prijs op hun conto schrijven. Op 28 maart a.s. mogen ze terug naar Lelystad om aldaar een optreden te geven op het podium van het Seabottom Jazzfestival, het grootste indoor muziekevenement van Flevoland. Zangeres Roosje is zelf vijf jaar bij de big band. Ze zingt velerlei repertoires als alt en soms ook als sopraan. Ze ambieert geen solo carrière. Roosje Hendrickx: “Ik wil niet individueel bezig zijn. Voor mij geen Voice of Holland. Ik ben liever samen met anderen, met de hele band achter me.”

Niveau
Dirigent Daan Bogers arrangeert bestaande stukken muziek in een eigen jasje, zoals hij dat beschrijft. Daan Bogers: “De big band Persi Swing Collection is een band die het jazz-taaltje gaat snappen.” Hij merkte reeds het verschil toen hij ruim vijf jaar geleden bij de big band kwam als dirigent. Dat niveau ging omhoog om vervolgens weer wat te zakken toen in het daarop volgende jaar meer met invallers gewerkt werd. Bogers: ”Sinds 2014 hebben we een stabiele bezetting. De band groeit steeds, steeds meer naar een goed niveau.” Hij wil zeker nog voor een lange periode dirigent blijven. De sfeer is gemoedelijk en vriendschappelijk onderling. Zo nu en dan wordt er weleens een grapje uitgehaald.

Nieuwe naam
Daan Bogers: “Bij een optreden liet ik Anne, die baritonsax speelt, door het publiek lopen en een pilsje voor me halen. Ze deed dat ook, maar het was een grapje. Aangezien de groep heel goed is, kan dit ook. Dan kun je dit soort dingen doen.” Eerder was Bogers o.a. bandmanager en arrangeerde hij voor Liptease, een groep die meedeed aan Holland’s got Talent en in de finale terecht kwam. De big band Persi Swing Collection zal in de toekomst de naam Persi Swing Collective gaan dragen. Eveneens zal er een eigen website komen. Ondertussen blijft de big band werken aan een goed en hoog niveau. Met de inzet, aansturing en vriendschap onder elkaar zal dat geen probleem zijn.

BIJDRAGE CLAUDIA KOOLE

Comments are closed.

Algemeen