Column Ruud van den Belt: Veelzijdig

0

Nou, daar gaan we dan! Mijn eerste column. Spannend, maar vooral erg leuk, dat de Steenbergse Bode mij gevraagd heeft om elke twee weken iets over mijn werk en rol als burgemeester te vertellen. Of liever gezegd: te delen, met de lezers van deze krant en dus de inwoners van onze prachtige gemeente, waarvan ik nu alweer twee jaar burgemeester mag zijn. Daar geniet ik elke dag van.

Sinds afgelopen zomer wonen mijn vrouw Angela en ik ook in Steenbergen en dat heeft het alleen nog maar leuker gemaakt. Lekker te voet naar het centrum, met al z’n leuke winkeltjes, restaurants en terrassen. Of met de fiets de polders in, voor een rondje langs alle kernen. Wat me dan vooral opvalt, is de veelzijdigheid van onze gemeente, waar de natuur en het agrarische landschap op zoveel plekken naadloos overvloeien in wat je met een gerust hart waterparels mag noemen.

Even zo veelzijdig is onze gemeenschap. Er gaat geen weekend voorbij, of er valt hier van alles en nog wat te beleven, op cultureel en sportief gebied. Activiteiten te over, voor ieder wat wils. Zoals de komende weken de derde editie van het IJsfestijn, op de Markt in Steenbergen. Voor mij een bijzonder evenement, omdat dit het eerste evenement was dat ik twee jaar geleden als kersverse burgemeester mocht openen. Fantastisch hoe onze ondernemers en groepen vrijwilligers zulke geweldige evenementen voor elkaar krijgen. Chapeau!

Zo veelzijdig als de gemeente en de gemeenschap, is ook mijn werk, want je bent – als trotse burgemeester – van iedereen. En iedereen is iemand in de gemeente Steenbergen, waar je mag zijn wie je bent. Maar wie ben ik dan, wat is mijn rol en wat doe ik allemaal? Volg deze column en u weet er straks alles van. Het staat u uiteraard vrij om te reageren of vragen te stellen, graag zelfs!

Gegroet!
Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl

Comments are closed.

Algemeen