Schaatstechniek verbeteren met skaten

0

BERGEN OP ZOOM – Zondag 8 januari was de laatste dag dat er op de ijsbaan op de Grote Markt geschaatst kon worden. Maar voor wie de smaak helemaal te pakken heeft, is er nu de mogelijkheid om de techniek verder te verbeteren op skates.

Onder leiding van Cor Soons, trainer van schaatsvereniging De Striene, kan er vanaf 18 januari getraind worden in sporthal De Boulevard. De training in de hal kan ongeacht het weer altijd doorgaan, maar bij goed weer kan er ook buiten gereden worden.

Cor Soons: ‘Ik wil graag het skaten in Bergen op de kaart zetten. Om te beginnen in de sporthal, en straks rond de Binnenschelde en door de prachtige omgeving. Een wedstrijd inlinen behoort ook tot de mogelijkheden.’

De training is op woensdag 15.00-17.00 uur, voor kinderen (vanaf ongeveer 8 jaar) en volwassenen. Aanmelden of meer informatie: 06-21848298. Nodig: sportkleding met skates, (fiets- of skate-) helm, en beschermers (minimaal pols). Zo nodig kan er materiaal gehuurd worden.

Overigens is het langebaan schaatsseizoen nog niet voorbij. Wekelijks zijn er diverse ijstrainingen voor jong en oud te Breda. Info: www.striene.nl.

Comments are closed.

Sport en Vereniging