Zoveel mogelijk mensen mogen meedoen aan 1e SantaRun Dinteloord

0

DINTELOORD – In veel steden groeit de SantaRun. Het is een activiteit die jaarlijks wordt georganiseerd om een sociale waarde te creëren door de samenleving zelf. De ene plaats heeft een SantaRun voor de voedselbank. In Dinteloord organiseert WillU Fysio voor het eerst een SantaRun voor KiKa (stichting Kinderen Kankervrij) op vrijdag 8 december 2017. Direct bij het aanmelden kan er worden gedoneerd. Het is bedoeling dat zoveel mogelijk mensen deelnemen aan deze kleurrijke SantaRun.

Tijdens de WinterTour in Dinteloord, op vrijdag 8 december 2017, wordt er een SantaRun georganiseerd. “De opbrengst van deze SantaRun komt in zijn geheel ten goede aan KiKa. Er wordt een loop door het winkelhart van Dinteloord gehouden waarbij het de bedoeling is om met zoveel mogelijk mensen in beweging te komen tegen kinderkanker”, vertelt William Luijks.

Feelgood
Er kan in twee groepen gelopen worden. Er is een loop voor kinderen en een loop voor volwassenen. William Luijks: “De kinderen zullen een ronde lopen van zo’n 800 meter door het centrum van Dinteloord. Deze run start om 19.00 uur en zal ongeveer om 19.30 uur afgelopen zijn.” Volwassenen moeten er een stukje langer over doen, omdat zij een afstand van 2600 meter moeten gaan overbruggen. Het is aan de deelnemers de keuze om de SantaRun wandelend, snelwandelend of joggend te gaan doen. “Het is geen wedstrijd. Het is een feelgood evenement”, laat Luijks weten.

Santa
Om 19.00 uur wordt er gestart op het Raadhuisplein in Dinteloord. Er zal een heuse Santa aanwezig zijn om het startsein te geven. Vervolgens gaat de tocht door het winkelhart van Dinteloord. Luijks: “Van iedere deelnemer wordt een vrijwillige donatie gevraagd. Iedereen krijgt een kerstmuts en eenieder is vrij om zich zo ludiek mogelijk aan te kleden.” Van SantaRuns is bekend dat ze veel bekijks hebben vanwege de kleurrijke uitdossing die zich vrolijk door straten beweegt. Dat er voor een goed doel wordt gelopen, maakt de activiteit zeer geliefd en sociaal.

Bloedkanker
Voor stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) worden er jaarlijks zo’n 5000 acties georganiseerd. De steun die ze hieruit ontvangen maakt het mogelijk dat kinderen beter behandeld kunnen worden met soms zelfs genezing als resultaat. Maar voordat het zover is, moet ieder kind eerst veel onderzoeken ondergaan. Kinderkanker is niet te vergelijken met kanker bij volwassenen. De meest voorkomende kinderkanker is bloedkanker als acute lymfatische leukemie. Daarbij reageert een kinderlichaam anders dan een volwassen lichaam. Kortom, kinderen hebben vaak een andere behandeling nodig en dit vraagt specifieke zorg, aandacht en tijd. Om dit te ondersteunen kan er onder andere deelgenomen worden aan de SantaRun in Dinteloord op vrijdag 8 december 2017 om 19.00 uur op het Raadhuisplein.

Comments are closed.

Algemeen