Grote brand zorgt voor veel problemen op Tholen

0

SINT-MAARTENSDIJK – De grote brand in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Sint-Maartensdijk zorgt voor problemen op het hele eiland. In verband met de vele hulpverlening en de rookontwikkeling bij de brand is het industrieterrein volledig afgesloten tot nader bericht. Bewoners worden opgevangen in Haestinge.

De polder in het gebied Gorishoeksedijk, Westkerkseweg en de achterliggende campings werden afgesloten. Zo kan het logistiekcentrum van Woonboulevard Poortvliet niet leveren aan hun klanten en ook Mulder (t)huis & tuin is gesloten wegens de brand. Maar ook het depot van Connexxion is niet bereikbaar in verband met de brand, waardoor er de hele dag geen bussen rijden op Tholen.

Rond 11.00 uur liet de Veiligheisregio weten dat de brand nog steeds gaande is in een tank met palmolie. De brandweer gaat het pand slopen om makkelijker bij de brand te kunnen komen. Daarnaast wordt nog onderzoek gedaan naar mogelijk asbestverspreiding in het afgezette gebied, want tijdens de brand zijn asbesthoudende materialen in brand gevlogen.

Comments are closed.

112 Meldingen