Senioren korfbal Emergo gaan twee maal onderuit

0

SINT-MAARTENSDIJK – De voorbije speelrondes hebben de teams van korfbalvereniging Emergo wisselende resultaten gebracht. Het afgelopen weekend verliep niet goed, met meerdere verliespartijen, maar de speelronde daarvoor was vooral een succes voor de jeugdteams.

ADO 5-Emergo 1 (24-01): Emergo had het lastig tegen de koploper uit ‘s-Gravendeel. In de 1e helft kon de ploeg uit Sint-Maartensdijk nog aardig bijblijven, ondanks het overwicht van de thuisploeg. In de 2e helft ging het alsnog mis. ADO wist het overwicht nu wel uit te buiten en de 7-5 ruststand uit te bouwen naar een 12-6 eindstand, zodat Emergo met lege handen achterbleven. Voor Emergo waren Gisela v.d Ree (2x), Marnix Somers (2x), Daaf de Rijke en Jaco Rip trefzeker.

Emergo 1-RWA 7 (31-01): Emergo speelde een prima wedstrijd tegen RWA. Beide ploegen kregen aardig wat kansen, zodat er een open wedstrijd te zien was. Er was geen sprake van een overwicht voor een team, wat resulteerde in een spannend scoreverloop. In de slotfase was het echter RWA dat toch het laatste woord had in de productie, zodat er een 9-10 eindstand op het bord kwam. Voor Emergo wisten Marnix Somers (4x), Gerrie Anthonisse (3x), Sanne Jansen en Gisela v.d Ree de korf te vinden.

ONDO C2-Emergo C1 (24-01): Emergo, dat nog ongeslagen was, speelde tegen nummer 3 ONDO een goede wedstrijd. Beide ploegen wisten de korf goed te vinden, maar Emergo was nog effectiever in het benutten van hun kansen. Er werd vrij snel een voorsprong genomen, die gedurende de wedstrijd verder werd vergroot. Bij het laatste fluitsignaal was het resultaat een 6-12 zege voor Emergo, waarvoor Ellen de Jong (6x), Chloe Anthonisse (3x), Baukje Broeren, Annemiek Geuze en Jarno Jansen de doelpunten maakten.

Korbatjo D3-Emergo D1 (24-01): Emergo, dat een goede competitie draait, speelde zeer goed tegen Korbatjo. In de 1e helft had Emergo al een overwicht, maar toch kon de thuisploeg nog redelijk weerwerk bieden. Bij rust was het 2-5. In de 2e helft schoten de gasten echt met scherp. Korbatjo kon nauwelijks onder de druk uitkomen en moest toezien hoe de ploeg uit Sint-Maartensdijk uitliep naar een verdiende 2-11 zege. Voor Emergo waren Christy d. Engelsman (6x), Mathijs de Jong (3x), Romy Hoffers en Joey Somers de doelpuntenmakers.

Emergo E1-Scheldevogels E1 (31-01): Emergo speelde een aardige wedstrijd tegen de korfbalburen uit Bergen op Zoom. Beide ploegen kregen redelijk wat kansen, maar waar Scheldevogels wel de korf wist te vinden, lukte het de thuisploeg maar niet om doelpunten te maken. Zodoende konden de gasten een voorsprong nemen om die niet meer uit handen te geven. Emergo bleef proberen om nog een eretreffer te maken, maar moest tenslotte met een 0-4 nederlaag genoegen nemen.

TOGO F2-Emergo F1 (24-01): Emergo, dat knap bovenin meedraait, speelde een prima wedstrijd tegen TOGO. Door goed combineren kreeg Emergo behoorlijk veel kansen, die regelmatig benut werden. TOGO speelde aardig mee, maar kon niet voorkomen dat Emergo n de leiding nam en die verder uitbreidden. In de loop van de 2e helft werd duidelijk dat de zege naar Emergo zou gaan, wat bij het laatste fluitsignaal bevestigd werd. Emergo won met 5-10 door doelpunten van Anouska Ponse (5x), Lois d. Engelsman (3x), Danischa Smits en Lizzy.

Comments are closed.

Sport en Vereniging