Smerdiek terechte winnaar van derby tegen SPS

0

SINT-MAARTENSDIJK – Lange tijd leek de derby zonder gele kaarten te verlopen maar in de laatste 20 minuten moesten ze er toch weer aan te pas komen. Het duurde lang voordat Smerdiek de derby besliste hoewel ze gedurende de hele wedstrijd kansen hadden.

DOOR FRITS SIMONS

Met een temperatuur van 0 graden Celsius gingen beide ploegen voortvarend van start terwijl de vele toeschouwers kou leden aan de zijlijn. De spelers hadden daar geen last van want er werd met grote inzet gespeeld. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor SPS. Ze combineerden er lustig op los maar scheppen van kansen bleek zeer problematisch en dit zou de hele wedstrijd zo blijven. Dat kwam natuurlijk ook door de sterke defensie van Smerdiek die niets weggaf. Vanaf de 10e minuut begon Smerdiek in de wedstrijd te komen en bij hen was er wel direct een kans. Levi Lindhout loste een schot op doel, de keeper stuitte de bal weg maar de rebound ging over. Smerdiek vatte moed en kwam steeds meer naar voren. In de 16e minuut was er een sterke kopkans voor de thuisploeg maar de bal ging over. Het bleek trouwens buitenspel te zijn. De wedstrijd werd steeds meer op het middenveld gespeeld met de nodige duels waarvan het vervolg echter elke keer niet succesvol was aan beide kanten. In de 30e minuut kwam de grootste kans en die was opnieuw voor Smerdiek. Levi Lindhout stond op de juiste plaats bij een prachtige aanval maar zijn  kopbal was veel te zacht en belandde dan ook precies in de handen van de keeper. Pas in de 38e minuut was het eerste schot op goal door SPS. Bij een corner werd tot twee keer toe de bal over de grond direct achter geschoten zowel in de eerste als in de tweede helft. Dit was tekenend voor de zwakke voorhoede van SPS.

Kansen verzilverd

De tweede helft was een copy van de eerste helft. Het begon opnieuw met een offensief van SPS zonder resultaat en het ging geleidelijk over naar Smerdiek dat steeds meer aan begon te dringen en duidelijk op weg was naar een doelpunt terwijl SPS genoegen leek te nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Wel was er in de 57e minuut een mooie voorzet van SPS via de linkervleugel maar er was niemand om de bal erin te schieten terwijl de bal helemaal vrij voor het doel kwam. Kort hierna werd de wedstrijd grimmiger met harde acties, het nodige commentaar en natuurlijk de al genoemde gele kaarten. Na enkele goed kansen lukte het Smerdiek in de 72e minuut te scoren. De keeper van SPS liet de bal los na een schot en de bal belandde voor de voeten van Shane Kogels die de bal hoog in de touwen schoot: 1 – 0. Nu moest SPS natuurlijk wel komen waarbij de nodige ruimte voor Smerdiek vrij kwam. Heel SPS stormde naar voren maar ondanks wat paniek af en toe hield Smerdiek alles potdicht. Er werd volop aan mandekking gedaan en opnieuw wist SPS geen enkele kans te creëren. Dit gebeurde aan de andere kant wel maar pas in de laatste minuut besliste Dennis Moerland de wedstrijd  met een prima afronding van een uitstekende counter. De punten bleven verdiend in St. Maartensdijk.

BIJDRAGE PLUS FOTO FRITS SIMONS

Comments are closed.

Algemeen