Zeer geslaagd Foto Steenbergen 35+ Dubbel Toernooi

0

SINT PHILIPSLAND – Van zondag 6 t/m zondag 12 november werd in Sint Philipsland voor de 8e keer het 35+ Veteranen Dubbeltoernooi gehouden bij TV De Ruucstoppelen.

Met de 62 inschrijvingen, 8 meer dan vorig jaar, was de wedstrijdleiding zeer tevreden en de 104 spelers die deelnamen aan het toernooi waren allemaal zeer gemotiveerd waardoor er zich voor de planning van de wedstrijden geen problemen voor deden. In totaal werden er dit jaar 76 partijen gespeeld en moest er vier keer een w.o. worden gegeven vanwege een blessure bij twee deelnemers. Hoewel de weersvooruitzichten gedurende de toernooiweek niet zo best waren, moesten er bijna geen partijen onderbroken worden door de regen en omdat er weinig wind stond was het de hele week ideaal tennisweer.

Alleen de finaledag was nat en winderig maar gelukkig konden alle wedstrijden toch gewoon buiten afgewerkt worden en de toernooileiding begon om 17.30 uur met de prijsuitreiking. Al met al was het weer een heel gezellig toernooi en er werden veel spannende en vooral ook sportieve partijen gespeeld. Vanaf het gezellige verwarmde terras werd er dan ook volop genoten van de mooie partijen.

Het toernooi werd, anders dan vorig jaar, gespeeld op pas sterkte in 11 onderdelen. In de hoogste categorie, speelsterkte 5, waren Bram Filius en Dirk-Jan de Witte net als vorig jaar de sterkste bij de heren. In hun speech werd duidelijk dat ze dit in 2018 ook weer willen bereiken!! De heren in die categorie zijn dus alvast gewaarschuwd voor volgend jaar. Jolanda van der Klis en Nelly Breker wonnen in deze hoogste categorie bij de dames. Er waren niet genoeg inschrijvingen in de gemengd dubbel 5, zodat het echtpaar Rob en Bianca Karsbergen in speelsterkte 6 het beste mix koppel was.

De complete einduitslag van dit toernooi was:

HD-5: Bram Filius en Dirk-Jan de Witte werden poulewinnaar

DD-5: Jolanda van der Klis en Nelly Breker werden poulewinnaar

HD-6: Michael Bazen en Curtis Goedegebuure wonnen de finale van Raymond Schrauwen en Jan de Viet met 6-7/6-4/6-2

DD-6: Marjo de Keijzer en Karina Laanen werden poulewinnaar

GD-6: Rob en Bianca Karsbergen wonnen de finale van Netty van Westen en Dim Verwijs met 6-3/5-7/6-4

HD-7: Dirk Bruinsma en Krijn Tanis wonnen de finale van Adrie van Dijke en Leen Goedegebuure met 4-6/6-2/6-4

DD-7: Betsy de Kock en Karin van Opdorp wonnen de finale van Irene Verheul en Elly van Dijke met 7-6/6-3

GD-7: Krijn en Anouska Tanis wonnen de finale van William Quist en Monique van der Spek met 6-4/6-4

HD-8: Harm Verwijs en Marc van de Merbel werden poulewinnaar

DD-8: Kyra Bijlstra en Marjolein Teeuwen werden poulewinnaar

GD-8: Jurgen Broeren en Katja Neurink werden poulewinnaar

Dit was het derde en laatste open toernooi van TV De Ruucstoppelen in 2017. Ook voor volgend jaar staan deze toernooien allemaal weer op de kalender. Gedurende de winterperiode doen er voor het eerst dit jaar ook drie teams van de Fluplandse tennisvereniging mee in de KNLTB Winteroutdoorcompetitie Regio Zuid. Er speelt één damesteam op de vrijdagavond en op de zaterdag zijn er een mix team en een herenteam actief. Deze competitie is vrijdag 17 november gestart en duurt tot zaterdag 20 januari 2018. Tevens wordt er ook nog een interne winter mix competitie georganiseerd op de zondag van november t/m maart. Dus ook in de winterperiode volop activiteit, sportiviteit en gezelligheid op het tennispark!

Comments are closed.

Sport en Vereniging