Kathleen Ferrier.
Kathleen Ferrier.

Kathleen Ferrier verzorgt Van Randwijklezing in de Sint Jacobskerk

Door: Joep Bremmers Algemeen

Vlissingen - Het Bevrijdingsfestival Zeeland heeft aangekondigd dat de voormalige politica en mensenrechtenactiviste Kathleen Ferrier dit jaar de Van Randwijklezing zal uitspreken. De lezing, die plaatsvindt in de Sint Jacobskerk te Vlissingen op zondag 5 mei 2024, vormt een hoogtepunt van het Bevrijdingsfestival Zeeland 2024, waarin de vrijheid wordt gevierd.

De Van Randwijklezing, vernoemd naar de Nederlandse verzetsstrijder en journalist Henk van Randwijk, biedt een platform voor vooraanstaande denkers, leiders en activisten om hun inzichten te delen over actuele vraagstukken met betrekking tot vrijheid, democratie en mensenrechten. Dit jaar zal Kathleen Ferrier, een fervent pleitbezorger voor inclusie, diversiteit en rechtvaardigheid, de lezing verzorgen.

Rechten van de Mens

Met haar ervaring als voormalig lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en als voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens, brengt Kathleen Ferrier diepgaande betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties en een scherp inzicht in de uitdagingen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd. Haar lezing belooft inspiratie en reflectie te bieden, terwijl ze de erfenis van Van Randwijk eert door te spreken over de tijdloze waarden van vrijheid en verzet tegen onderdrukking.

Tickets

“Met trots verwelkomen we Kathleen Ferrier voor de Van Randwijklezing van dit jaar,” aldus Reza Geleedst, voorzitter van Bevrijdingsfestival Zeeland. “Haar toewijding aan de bevordering van mensenrechten en sociale rechtvaardigheid weerspiegelt perfect de geest van vrijheid die we vieren op Bevrijdingsdag. We kijken uit naar haar inzichten en haar bijdrage aan dit belangrijke moment van herdenking en inspiratie.” De Van Randwijklezing met Kathleen Ferrier is openbaar toegankelijk voor alle geïnteresseerden en zal plaatsvinden op zondag 5 mei 2024 vanaf 12 uur in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. Bezoekers wordt gevraagd om vooraf een gratis ticket aan te vragen via www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl om toegang te garanderen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief