Afbeelding

Er komen veertien herenhuizen bij het Dokter Stumphiuspark

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Bij het Dokter Stumphiuspark in het Scheldekwartier komen veertien herenhuizen. Het bouwplot ‘De Touwslagerij - Parkzijde’ wordt gerealiseerd door Zeeuwse Vastgoed B.V. en Bouwgroep Peters. De bouw van de woningen begint naar verwachting begin 2025. Vanaf september worden de herenhuizen te koop aangeboden.

De locatie van ‘De Touwslagerij’ bevindt zich in het centrale deel van het Scheldewijk-gebied. Het biedt ruimte voor veertien woningen die uitkijken over het Dokter Stumphiuspark, een essentieel deel van de wijk. Zeeuwse Vastgoed B.V. heeft het bouwplan vernoemd naar het park en plant de bouw van veertien herenhuizen van hoge kwaliteit. Deze woningen zullen beschikbaar zijn in het hogere segment van de koopmarkt.

Het ontwerp van de woningen weerspiegelt het rijke maritieme verleden van Vlissingen, met een eigentijdse twist op de architectuur van de 19e en 20e eeuw. De gevel van ‘S-Park’ bestaat uit vier verschillende ‘blokken’ met een consistent ontwerp. De gedetailleerde afwerking geeft het geheel een verfijnde uitstraling. De plattegrond van de woningen is flexibel en biedt diverse mogelijkheden, waaronder ruimte voor mantelzorg, een kantoor aan huis of een praktijkruimte. De woningen worden ontworpen met hoge ramen en een vide, wat zorgt voor een bijzondere leefomgeving aan het park. Grote openslaande deuren verbinden de woonkamer met de voortuin, waardoor binnen- en buitenleven naadloos in elkaar overlopen.

De gemeente Vlissingen en Zeeuwse Vastgoed B.V. streven ernaar om in het eerste kwartaal van 2025 te beginnen met de bouw van ‘S-Park’. Dit wordt mogelijk gemaakt door het onherroepelijk bestemmingsplan en de bouwrijpe gronden, die al zijn voorbereid door de gemeente Vlissingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief