Dishoek: Man vermoordde vrouw en pleegde daarna zelfmoord

0

DISHOEK – Bij het drama met het dode echtpaar uit Middelburg dat donderdag gevonden is bij de Verlengde Dishoekseweg bij Dishoek heeft de man de vrouw vermoord en daarna zichzelf van het leven beroofd. Met deze conclusie hebben politie en justitie dinsdag het onderzoek naar deze zaak afgerond.

Het onderzoek wijst uit dat de 43-jarige man eerst de 39-jarige vrouw met een pistool heeft doodgeschoten en daarna zichzelf met datzelfde vuurwapen om het leven heeft gebracht. Een voorbijganger trof de levenloze lichamen donderdagmorgen in de bossages bij de Verlengde Dishoekseweg aan.

Kinderen
Het echtpaar laat vijf kinderen na, van wie er twee minderjarig – dertien en drie jaar – zijn. De kinderen zijn opgevangen. De kinderrechter heeft de voorlopige voogdij voor de minderjarige kinderen geregeld. Familierechercheurs en zorgmedewerkers ondersteunen hen.

Hulpverlening
Eerder kwam al naar buiten dat het gezin bekend was bij politie en hulpverleningsinstanties vanwege huiselijk geweld. De vrouw heeft volgens politie en justitie meerdere keren gemeld dat haar man gewelddadig was. ‘Lastig hierbij was dat het echtpaar over de aangeboden hulp andere keuzes maakte en dat het echtpaar steeds besloot samen verder te gaan.’

FOTO POLITIE.NL

Comments are closed.

112 Meldingen