Meedenken over nieuwe wijk Souburg Noord

0

OOST-SOUBURG – In woonzorgcentrum de Gouwe Tuyn in Oost-Souburg vindt dinsdag 12 december een meedenkbijeenkomst plaats over de ontwikkeling van de nieuwe wijk Souburg Noord.

Belangstellenden kunnen tussen 18.30 en 20.30 uur vrij binnenlopen bij de bijeenkomst van de gemeente Vlissingen. Betrokkenen bij de verschillende projecten voor Souburg Noord tonen hun plannen en beantwoorden vragen. Bezoekers kunnen meer te weten komen over nieuwbouwproject Valkhof, de afronding van het Kroonjuweel en nieuwbouwproject Hofstede Vlugtenburg. Daarnaast is de gemeente Vlissingen de afgelopen maanden druk bezig geweest met de mogelijke opzet van de tweede en derde fase van Souburg Noord. Vlissingen wil toekomstige bewoners hierbij graag betrekken. “Zodat de verdere uitwerking van de plannen aansluit bij de wensen van de toekomstige bewoners”, laat de gemeente weten. In Souburg Noord is er veel ruimte voor groen en water. Daarnaast moet straks iedere locatie in de wijk uitzicht op het Walcherse landschap bieden. “De woningen hebben allemaal een eigen karakter. Daarnaast speelt duurzaamheid een belangrijke rol in Souburg Noord.” De wijk wordt in verschillende fasen en projecten verder ontwikkeld tussen de Reijersweg, Middelburgsestraat en snelweg A58. De eerste fase is zo goed als helemaal opgeleverd.

Natuurlijk
Souburg Noord is een gasloze wijk. “Daarnaast krijgen alle te realiseren woningen goede isolatie, wordt er optimaal gebruik gemaakt van zonnewarmte en worden de woningen voorzien van warmtepompen. Deze verwarmt de woning en het warme tapwater met de helft van de energie in vergelijking met de traditionele HR-gasgestookte combiketel.” Een warmtepomp verbruikt minder energie, doordat deze installantie de warmte van de aarde gebruikt.

Hofstede
Hofstede Vlugtenburg, dat bestaat uit het Heerenhuys met langs de oprijlaan negen vrijstaande en enkele geschakelde woningen, is inmiddels in de verkoop gegaan. In de eerste fase zijn het nog de deelprojecten Valkhof, negen grote levensloopbestendige woningen, en Kroonjuweel met circa twintig woningen. In de tweede helft van 2018 start de gefaseerde verkoop van kavels en woningen in de tweede fase van Souburg Noord.
Hofstede Vlugtenburg is een voormalig historische buitenplaats aan de rand van Souburg. Deze buitenplaats is gebouwd als rustoord voor de adel in de zeventiende eeuw. Van de buitenplaats is niet meer overgebleven dan de boerenwoning uit 1829 en een wagenhuis. Voor het nieuwbouwproject wordt de historische buitenplaats opnieuw opgebouwd. Het plan voor de heropbouw van Hofstede Vlugtenburg bestaat uit het realiseren van het Heerenhuys met een waterpartij eromheen net als vroeger. Naar het Herenhuys toe wordt een statige oprijlaan gemaakt met aan deze laan verschillende type woningen. De woningen worden allemaal in dezelfde authentieke stijl gebouwd, ontworpen door de architect Egbert Hoogenberk, bekend van onder meer het Badpaviljoen in Domburg waarvoor hij ook oud en nieuw combineerde. In het Heerenhuys kunnen woningen worden gerealiseerd, maar ook een maatschappelijke functie, kantoor of dienstverlenende functie zijn mogelijk.

FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN / RUBEN OREEL

Comments are closed.

Algemeen