Veel nieuwsgierigen komen af op open dag Scheldehof

0

VLISSINGEN – Het nieuwe woonzorgcentrum van WVO Zorg, gebouwd op de locatie van de Zware Plaatwerkerij in het Scheldekwartier in Vlissingen, zette zaterdag de deuren open voor publiek. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd.

Het was de hele dag druk met mensen die graag wilden zien hoe de Zware Plaatwerkerij is veranderd in een woonzorgcentrum. Er is ook een stuk aangebouwd aan de historische fabriekshal.
Tijdens de open dag konden belangstellenden door het gebouw lopen, een informatiemarkt bezoeken of een kijkje nemen bij de tentoonstelling Scheldekwartier toen en nu.

Verhuizen
Het nieuwe Scheldehof vervangt het huidige zorgcentrum Scheldehof en verpleeghuis Weyevliet. Vanaf maandag 13 november verhuizen de eerste bewoners naar hun nieuwe plek aan de Peperdijk. “We hebben gebouwd op een plek met historische betekenis, waarbij we industrieel erfgoed hebben hergebruikt en geïntegreerd in een omgeving waar we een mix van wonen, zorg, recreëren en ontmoeten kunnen bieden”, zegt Jan de Graaf van de zorgorganisatie.

Zonnepanelen
Scheldehof bestaat uit groepswoningen voor dementerenden en appartementen voor mensen met lichamelijke klachten. Ook zijn er huurappartementen voor senioren. Op de begane grond zijn er voorzieningen die openbaar toegankelijk zijn, zoals een theater en bioscoop, een kapper, atelier en een restaurant. Het verzorgingshuis is duurzaam gebouwd en er liggen zonnepanelen op het dak. Het wordt verwarmd met aardwarmte.

FOTO ANNET EEKMAN

Comments are closed.

Algemeen