Politie doekt kwekerijen op tijdens hennepruimdag

0

MIDDELBURG – Tijdens een hennepruimdag heeft de politie woensdag meer dan tweeduizend planten in negen kwekerijen aangetroffen in Zeeland en West-Brabant. Er zijn zes verdachten aangehouden.

In alle vier de districten van de eenheid Zeeland-West-Brabant gingen agenten op pad met informatie over mogelijke hennepkwekerijen. In Zeeland werd in Nieuw-Namen een kwekerij aangetroffen met vierhonderd planten en in Oost-Souburg werd een kort geleden ontmantelde kwekerij gevonden. In Sint-Maartensdijk is een kwekerij gevonden van honderdvijftig planten.

Bestuur
De betreffende gemeenten worden van het aantreffen van de kwekerijen in kennis gesteld, zodat ook zij maatregelen kunnen nemen op basis van de Wet Damocles. Politie, openbaar ministerie en gemeenten werken samen en geven prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. ‘Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad, zoals geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties’, aldus de politie.

Melden
Een hennepkwekerij is gevaarlijk voor de buurt, daarom vraagt de politie burgers verdachte situaties te melden.

Comments are closed.

112 Meldingen