Lisa van der Mijle verlaat Vivoo voor Svelta Melsele

3

HUIJBERGEN – Lisa van der Mijle zal Vivoo aan het einde van dit seizoen verlaten. De pas 15-jarige doelvrouw van het eerste elftal van Vivoo maakt een heuse transfer naar K.V.K. Svelta Melsele, dat momenteel uitkomt op het derde niveau in België. Daar zal ze de strijd aangaan met de andere keepsters om een plaats onder de lat te veroveren.

DOOR MAARTEN ELST

Ze had de clubs in zowel Nederland als België voor het uitkiezen, maar koos uiteindelijk voor het Belgische Svelta Melsele. “Het gevoel bij die club was uiteindelijk het beste”, aldus Lisa.

Kampioenschap

Vooralsnog zit Lisa nog altijd met haar gedachten bij Vivoo Dames 1. De dames, die vorig jaar ternauwernood in de derde klasse bleven middels een beslissingswedstrijd, strijden dit seizoen om de titel en daarmee automatisch promotie naar de tweede klasse.

Lisa: “De eerste wedstrijd van de competitie hadden we verloren, maar daarna hebben we een hele reeks aan wedstrijden gewonnen.” De eerste periodetitel was dan ook voor de dames van Vivoo.

Na wat ongelukkige nederlagen vlak na de winterstop bevindt Vivoo zich op een keurige tweede plaats op slechts één punt van koploper TSVV Merlijn. “Het is niet ondenkbaar dat we alsnog de titel pakken”, vertelt John van der Mijle, vader van Lisa en tevens assistent-trainer van Vivoo Dames 1. “De komende weken moeten we nog tegen de nummer drie en vier en daarnaast is het hopen dat de koploper ergens punten laat liggen.”

De titel was voorafgaand het seizoen niet de hoofddoelstelling van Vivoo. “We wilden natuurlijk wel meedoen, maar hielden rekening met plaats rond plek vier zo ongeveer”, vertelt Lisa. “Het lijkt me leuk om te promoveren met Vivoo. Ik ga de club, waar ik al sinds mijn zevende al speel, hoe dan ook missen.”

Svelta Melsele

Inmiddels heeft Lisa een akkoord bereikt met K.V.K. Svelta Melsele. “Er was ook nog interesse van Maria-ter-Heide (vlakbij Brasschaat) en het Nederlandse Bavel. Ik heb meegetraind met zowel Maria-ter-Heide als Svelta. Ondanks dat ik alle 3 de clubs erg mooie clubs vond had ik uiteindelijk het beste gevoel bij Svelta. Niet alleen het veld en de trainers, maar ook de spelersgroep sprak me enorm aan.”

Momenteel gaat de ploeg, gelegen vlak achter de Liefkenshoektunnel nabij Beveren, aan de leiding in de tweede klasse nationaal, het derde niveau van België. De kans is aanwezig dat ze volgend seizoen op het tweede niveau uitkomen. Svelta Melsele staat, met nog vier wedstrijden te spelen, slechts twee punten voor op nummer twee Club Brugge.

Om een plek in het eerste elftal te veroveren, zal Lisa vanaf dag één de strijd aan moeten gaan met twee andere getalenteerde keepsters. “Ik zal hard moeten werken. Al heeft de trainer (Karim Didi) aangegeven dat ik net zoveel kans maak als de andere twee keepsters. We beginnen allemaal op nul en dan moet ik het laten zien.”

De keepster uit Huijbergen ziet de overstap naar Svelta Melsele vooral als een groot avontuur dat ze aangaat. “Het is een mooie kans om mezelf te laten zien. Ik ga, nogmaals, de sfeer bij Vivoo wel missen, maar ik vind het vooral leuk om via deze weg hogerop te komen. Ik ga er vol voor.”

Onder 16

De goede prestaties zijn ook bij de KNVB niet onopgemerkt gebleven. “Binnenkort zijn er weer selectietrainingen voor het Nederlands Elftal onder 16 jaar”, legt Lisa uit. “Afgelopen keer zat ik dicht tegen de selectie aan, maar viel ik helaas af.”

Maar vooralsnog zal Vivoo voorlopig op de eerste plaats staan bij Lisa. “Volgend seizoen zal ik mijn wedstrijden op zaterdag spelen. Daardoor kan ik op zondag nog regelmatig een kijkje komen nemen bij Vivoo. Hopelijk spelen ze dan in de tweede klasse.”

Algemeen