Dodenherdenking in Ossendrecht
Dodenherdenking in Ossendrecht Foto: Humphrey Hekhuizen

We staan even stil op 4 mei met Dodenherdenking

Door: José van der Wegen Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Op zaterdag 4 mei is het Dodenherdenking en worden in alle kernen weer ceremonies gehouden om hen te gedenken die vielen voor de vrede. Namens de gemeente zullen de burgemeester en wethouders in de kernen vertegenwoordigd zijn. In Woensdrecht en Hoogerheide zijn burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Rainier Schuurbiers aanwezig en in Huijbergen wethouder Lars van der Beek. Putte heeft als vertegenwoordiging wethouder Thierry de Heer en wethouder Jeffrey van Agtmaal komt naar Ossendrecht. 

De programma’s zien er verder als volgt uit:

Hoogerheide/Woensdrecht

Om 19.55 uur is de aanvang van de ceremonie bij het oorlogsmonument aan de kruising Onderstal/Dorpsstraat met medewerking van onder andere harmonie Aurora en muziekvereniging De Scheldezonen.

Ossendrecht

Om 18.45 uur start de herdenkingsbijeenkomst in de Sint Gertrudiskerk met medewerking van onder andere het damesensemble La Lisière. Om 19.30 uur is het vertrek van een stille tocht naar het herdenkingsmonument met medewerking van onder andere muziekvereniging De Hoop.

Huijbergen

Om 19.30 uur vertrekken de stoeten vanaf drie punten: hoek Westerstraat/Wilhelmietenstraat, hoek Hollandseweg/Handekenskruid en nabij de molen. Dit wordt vervolgd om 19.45 uur met een ceremonie bij het oorlogsmonument met medewerking van onder andere muziekvereniging St. Cecilia. 

Putte

Om 19.40 uur is het verzamelen op het schoolplein van basisschool Op Dreef om vervolgens vanaf 19.50 uur in een stoet te vertrekken naar het herdenkingsmonument met medewerking van onder andere Fanfare De Volharding.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief