Wolf in het licht van landbouwvoertuig
Wolf in het licht van landbouwvoertuig Foto:

Wolf in omgeving Huijbergen en Wouwse Plantage gesignaleerd

Door: Wies van Erp Algemeen

WOUWSE PLANTAGE/HUIJBERGEN - Meerdere mensen hebben recent melding gemaakt van een wolf. De meldingen komen uit de regio rondom Wouwse Plantage en Huijbergen. Op een online community worden beelden getoond van een wolf die in het licht van een landbouwvoertuig loopt. Boswachter Erik de Jonge heeft ook aangegeven filmpjes te hebben ontvangen en bevestigt dat het echt om een wolf gaat en niet om een wolfhond, zoals die recent in de omgeving rondliepen. 

Ook Team Hondenopsporing Nederland (THON), dat zich bezighoudt met de gedumpte wolfhonden in Woensdrecht, heeft bij navraag laten weten dat het om een (jonge) wolf gaat. De Zoogdiervereniging bevestigt eveneens dat op de beelden een wolf te zien is. Het was volgens de Zoogdiervereniging een kwestie van tijd totdat een wolf zich hier zou melden. “Dat er in West-Brabant zo nu en dan een wolf langs kan en zal lopen moet eigenlijk geen nieuws zijn, omdat bekend is dat er op de Kalmthoutse heide al langere tijd een wolvin aanwezig is. Die zal wellicht eens een uitstapje maken en/of er zal anders weleens een zwervende wolf langs komen”, vertelt Maurice La Haye, Teamleider Land- en Zeezoogdieren / Onderzoeker bij de Zoogdiervereniging.

Wolvenmeldpunt BIJ12

Ieder kwartaal wordt er door BIJ12 een rapportage opgesteld. Op hun website is er een wolvenmeldpunt dat wordt beheerd door medewerkers van de Zoogdiervereniging en vrijwilligers. Alle meldingen van wolven die bij het meldpunt binnenkomen, worden zorgvuldig geëvalueerd. Daarbij wordt onder andere gecontroleerd of het om een wolf gaat, en of de locatie en datum van de melding juist zijn.

In maart zijn er meerdere meldingen geweest van wolfachtige dieren in de gemeente Woensdrecht. Dit betrof gedumpte wolfhonden. Zowel de boswachter als de Zoogdiervereniging hebben vastgesteld dat het in dit recente geval dus echt om een wolf en niet om een wolfhond gaat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief